Annons
Artiklar > Canon gör en svensk sommarkampanj

Canon gör en svensk sommarkampanj

Genom en undersökning har Canon tagit reda på vilken typ av extraerbjudande som de svenska konsumenterna gillar. Något som nu resulterat i en svensk sommarkampanj med 1.000 kronor i reserabatt.

Canon satsar i sommar på en för Sverige skräddarsydd sommarkampanj. Med hjälp av Svenska mediebyrån PHD och reklambyrån Locomotiv lanserar Canon ett semestererbjudande i resandets tecken. Allt idéarbete och kampanjmaterial är framtaget och producerat på hemmaplan.

Erbjudandet innebär att kunder som köper en kamera får 1.000 kronor i reserabatt på Resecity i Sverige, Big Travel i Danmark, Via Travel i Norge och Lomamatkat i Finland.

- Fotointresset bland svenskarna är större än någonsin. Sommaren är en extra intensiv fotoperiod och den perioden på året då vi säljer mest kameror. Det är under en sådan period kul att kunna erbjuda något extra till kunderna. Extra roligt är såklart att allt är framtaget och producerat i Sverige tillsammans med Locomotiv och PHD, säger Annika Ferlin, Marknadschef på Canon.

Kampanjen löper till och med 31 juli och kommer att synas på 350 stortavlor i Stockholmsområdet samt i de större rikstidningarna både online och i print samt en radio spot på Spotify.



Publicerad 2010-06-16.

10 Kommentarer

dsa1979 2010-06-16 16:34  
Ha! Snacka om att jag hellre skulle få "direktavdragen" rabatt som det är i USA och Kanada. Den här skitrabatten är ju värdelös. Canons rabatt i Sverige är ju patetisk. Sen är det ju aldrig någon rabatt på EOS-hus eller gluggar/tillbehör.
JessicaW 2010-06-16 19:11  
Jag jobbar hos en av de större ehandlarna bland "vanliga konsumenter" och sådant här mervärde är grymt uppskattat. Canons julkampanj var riktigt lyckad. Skulle knappast kalla "skitrabatten värdelös", det är ändå tusen spänn till en resa, och vem vill inte lämna det här landet liksom...? Lite roligare med något sådant här än 300 spänn i cashrabatt.
niben 2010-06-16 20:09  
Tyvärr är dessa erbjudanden förenade med en massa villkor som att man skall köpa resa till ordinarie priser och går inte att kombinera med andra rabatter, som sista minuten mm. Många gånger är "rabatten" lägre än ordinarie lockrabatter resebranschen själva dagligen erbjuder så om nån faktiskt köper en resa så är det en bra affär för reseleverantören.

Skulle du som konsument jämföra samma resa till ordinarie pris + "rabatt" från en låst leverantör och samma resa på den öppna marknaden så blir förmodligen resultatet att du fick betala mer för kameran + resa med rabatt än om du köpte kamera + resa utan rabatt.

Jag skulle vara förvånad om Canon alls betalar nått för dessa resecheckar annat än ren administrationskostnad.
raunavaara 2010-06-16 20:27  
Jessica. Det är märkligt att det finns konsumenter som inte genomskådar att priset på varan är motsvarande kronor för högt. Även om Canon förhandlat till sig ett bra pris på erbjudandet visar man att det finns "övermarginal" på produkten. Det vill säga att produkten aldrig varit mer värd än priset minus erbjudandet.
Jag är själv producent och distributör, men rädd för att skada kundens förtroende för produkten genom den här typen av prissättning, men jag vet att den är vanlig framförallt i U$A.
Linmajon 2010-06-16 21:37  
Totalt värdelöst s.k. "erbjudande" för 98% av alla kunder.
Sony hade en kampanj i julas. 1000SEK 'cashback' om man köpte en videokamera, dock inte ur hela sortimentet. Jag köpte en och fick pengarna insatt på kontot några veckor senare utan krusiduller. Tack för det Sony!
Om man nu ska ha en kampanj är det så det ska fungera, alternativt sänkta priser direkt i butik.
Andreas Edman/BF 2010-06-16 23:18  
Även jag måste hålla med om att erbjudande av den här typen är mest skit, ge oss ett korrekt pris från början istället.

/Edman
Gurra69 2010-06-17 16:24  
Fungerar kampanjen så är den bra, övriga som tycker den är skit, hamnar vederbörligen i gruppen skitprospect... Canon hade en PAYBACK kampanj 2008, då jag köpte min kamera och några gluggar ~dags snart med en ny kampanj... annars på tal om resor, så kan man får en resa betald om man köper sin systemkamera i USA ~dvs affä'ren går jämnt upp...
Skall vi tala om KAMPANJER så kolla in Lambourdinis senaste: KÖP denna bil och får en Breitling värde 68.000:- på köpet...
Kan nå så kan Lambourdini ~ Ut och plåta nu, ni som har kamera ;-)
lcnilsson 2010-06-17 17:11  
jaha!
Först tillverkade Canon en kamera som en kundundersökning kommit fram till
(7D) och nu en rabatt som också vi kunder har önskat.
Jag undrar vad vi kunder kommer fram till nästa gång enl. CANON
pacc 2010-06-19 19:22  
Herregud,
om canon ska kontakta sina kunder så borde utvecklingsavdelningen
göra det och sluta sälja skräp med utmärkta specifikationer och
istället lägga till användbara funktioner i kamerorna.

Nej, låt istället försäljningsavdelningen vinkla en kampanj i tv med
hur smidigt det är med en knapp för printern och vad kul man kan ha
med Cn Fn - nr 9 - val 3 så kanske dom också hör av sig med kommentarer
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS