Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > En kungligt pimpad Ricoh GR

En kungligt pimpad Ricoh GR

Ricoh har för första gången samarbetat med ett klädmärke. Resultatet är en svart och blå Ricoh GR Digital III x Stussy i limiterad utgåva.
Genom ett samarbete med det amerikanska klädmärket Stussy kan Ricoh nu släppa en Ricoh GR-modell med blåa detaljer i en limiterad utgåva. Men den tekniska specifikationen är densamma.

Ricoh har aldrig tidigare samarbetat med ett klädmärke, men lagom till 30-års jubileumet för det amerikanska klädmärket Stussy blev det ett samarbete. Resultatet är en svart Ricoh GR med detaljer i "kungligt blått" - och med klädmärkets klassiska typsnitt över utvalda delar på kameran.

Den specialdesignade kameran har samma specifikationer som Ricoh GR Digital III som släpptes i augusti. Ricoh GR Digital III x Stussy släpps i limiterad utgåva i februari 2010. Prisuppgifter saknas i skrivandets stund.

Källa: DCVIEWS.

Läs gärna Fotosidans andra artiklar om Ricoh
Ricoh GXR - Fotosidan testar en världsnyhet
Unikt kamerasystem från Ricoh

Publicerad 2009-12-23.

17 Kommentarer

kokkaffe 2009-12-23 21:00  
Inte nu för att vara den som är den...men...de har arbetat tillsammans med ett klädföretag som kommit på den smarta iden att måla saker blåa. De känns som något de faktiskt hade kunnat komma på själva. Men men, om man vill ha folk som köper kläder att köpa en kamera ochså...så kanske de är en bra ide.
Hans Andersson 2009-12-23 22:10  
Nu vart den bara å se billigare ut. Klockrent.
Östen 2009-12-23 22:13  
Görs i 500 ex.
Pris $1.100.

Prisvärd? Knappast. Kul? Kanske.
Helmetrock 2009-12-23 22:20  
Haha det var det mest patetiska jag har sett...

Det var sånt jag höll på med i min gamla golf när jag var 18 :-)
Busy B 2009-12-24 02:49  
nog för att jag brukar tänka att fotosidar består att teknikromantiska och konservativa värderingar i stor men komentarerna på denna artikel slår alla rekord i oförstående i nuvarande kultur. stussy är i korta ord är streetlabel eller för de oförstående enkelt uttryckt ätt märkte som hör till en mer gatukulturelt fenomen. de senaste årerens strömningar har har hört till mycket starka färger likt den på denna ricoh gr iii och det ter sig inte alls konstigt att de vill att denna strömning ska förknippas med riochs varumärke. till de som rakt av (per, hans o rickard) hackar ner på denna ide, tycker jag ska ta lite grundläggande högskolepoäng i genomsnittlig samhällsutveckling för att ni är uppenbarligen väldigt överdrivet retroromantiska och önskar förövrigt att sverige fortfarnade hade en heldel missär, fattigdom och misslyckad integration som ni kunde ta era jävla skitbilder på (sverige har fortfarande misslycked integration om den nu kan lyckas med tanke på att den dräper kultur på fler sett än sociala och rätttsetiska faktorer) intet. ni stannar, ser tillbaka och har blivit gamla..
Muni 2009-12-24 12:11  
Ful tycker jag är ett lindrigt ord.
Tur man redan har en GRDIII, så man slipper sådant tokpimp under granen.
ugglan019 2009-12-24 13:16  
Folk inom "gatukulturen" har nog inte råd med stüssy kläder heller för den delen.
Helmetrock 2009-12-24 23:10  
Björn, det jag menar är att det ser riktigt billigt ut att plocka bort lite svartmålade plastbitar och ersätta dem med blåmålade likadana plastbitar. Speciellt att inställningshjulet och avtryckaren är blåa ser bara ut som att de valt den allra billigaste vägen att byta färg på något, hade det varit lite stil på den kunde de ju ha lackat delar av den blå eller gjort något påkostat!

Stussy får jättegärna designa kameror för min del!
Helmetrock 2009-12-25 01:56  
Och Bjorn, att du far det till att vi som inte tycker att den har kameran ar snygg tycker att vi har for fa fattiga i Sverige har jag en aaaning svart att forsta...

Du far garna forklara hur du menar.

?Rickard med Amerikanskt tangentbord
larsborg 2009-12-26 17:59  
Björn Johansson bör nog kolla sin text, med stavkontroll, innan den kommer ner på dessa kommentarer, över Ricoh GR Digital III Stussy, småskolans barn stavar mycket bättre, nu ligger de på golvet och skrattar ...
David Lancelot Sjövall 2009-12-26 18:54  
Har själv testat nya varianter på Ricoh-kameror, men är oerhört missnöjd numera. En märkeskamera skall inte bara sälja pga märket (…eller dess forna kvalité innan digitalkamerans era).
Michael f8 2009-12-27 02:12  
Läs vad Björn Johansson skriver, han ganska så rätt!
"ni stannar, ser tillbaka och har blivit gamla."

Ett inlägg handlar om att han är rädd att han ska få en GR IIIx Stüssy som gåva placerad under granen? Oj, vad otäckt!

En annan tycker att andra är patetiska när de går igenom en fas de själva gjort.

Någon vet tydligen hur gammal Björn J är och vad de på småskolans (menar denne lågstadiet tro?)gör, jag hoppas att de är mer väl uppfostrade än att de skrattar åt andras sätt att stava, eller ska man tolka att personen som skrev det inte vågar stå för det själv och försöker säga att det är andra som skrattar? Hmm, tål att funderas på.

Bevisligen är det flera här som inte ska arbeta med marknadsföring.
Att guld pimpa en Leica är redan gjort, släpp det och gå vidare.
Michael f8 2009-12-27 02:18  
Jag själv är inte ett dugg sugen att köpa en, men det var kul titta på den. Jag skulle förändrat den själv om jag ville ha en annorlunda eller personlig prägel på min kamera.
brakke 2009-12-29 19:59  
haha, och jag som bara gapade och tänkte "vill ha!" priset var ju dessvärre som vanligt högt för en limited, men så är det ju
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS