Annons
Artiklar > Gränslös natur av Thomas Örn Karlsson

Gränslös natur av Thomas Örn Karlsson

Ur Places and Landscapes.

 Thomas Örn Karlsson

Tolkien-tolkningar blev både stillbilder och film.

Thomas Örn Karlsson https://www.thomasornkarlsson.se blev tillfrågad att vara delaktig i att illustrera en Tolkienbok; Places and Landscapes. Boken släpps nu i november på flera olika språk via ett spanskt förlag.

Förutom bilder till boken ville han skapa något extra. Då kom filmen Arda at the end of the fourth age till liv. Med utgång av bilderna mixades musik, stillbild, rörlig film och en berättarröst som leder betraktaren genom filmen.

Enligt Thomas såg Tolkien själv naturen gränslös och till att utforska på ett fantasifullt sätt, vilket syns i Thomas bilder. Regler var till för att brytas. Han har arbetat mycket med multiexponering, experementerande med färg och rörelse med kameran under exponering.

Med i projektet är Anders Nordgren med musik och redigering och för texterna står Martin Simonson och Daniel Alejandro Penagos Betancur. Filmen hade smygpremiär på Södermöre i september. Den ska även visas under Göteborgs filmfestival.

Nu jobbar Thomas Örn Karlsson på ett projekt som rör John Bauer, det ska vara klart om ett år ungefär.

Se trailern till Arda at the end of the fourth age nedan.



Publicerad 2023-11-30.

2 Kommentarer

gunte 2023-11-30 10:04  
Läckert x 2
Johan O E 2023-11-30 15:53  
Härligt! Har själv bott 8 säsonger på Nya Zealand och levt i den världen 😁
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS