Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Konkurrerande fotoavdelningar slås ihop

Konkurrerande fotoavdelningar slås ihop

Nu står det klart att de konkurrerande fotoavdelningarna på lokaltidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet kommer att slås ihop till en gemensam bildbyrå från den 1 november.

Gefle Dagblad och Arbetarbladet har sedan tidigare gemensam annonsavdelning, administration, tryckeri och sportavdelning. Från och med nästa vecka kommer även webben och fotoavdelningen att bli gemensam, för de forna konkurrenterna, skriver SFF.

På Journalistklubben har man motsatt sig en sammanslagning - dels för att klubben befarar att bildjournalistiken blir lidande - men också för att det kan innebära en ökad administration, stress och arbetsbörda för fotograferna.

Hanna Lundquist, ordföranden för journalistklubben på Gävle tidningar, menar att varje sammanslagning innebär ett ingrepp i principen om självständiga och konkurrerande redaktioner.

På tidningarna verkar åsikterna bland fotograferna gå isär. Några tror att de kommer sakna den "sporrande konkurrensen", att en viktig drivkraft försvinner. Andra tror inte att sammanslagningen förändrar så mycket då det som skiljer tidningarnas bildjournalistik i dag främst är urval och redigering.

Publicerad 2009-10-22.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS