Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Mittmedia slår ihop fotoredaktioner

Mittmedia slår ihop fotoredaktioner

Snart kommer de konkurrerande tidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet att få samma fotoredaktion. På detta sätt ska miljontals kronor sparas - men fyra fotografer får gå.

De Mittmedia-ägda Gävletidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet har tappat 20 procent av sin annonsförsäljning under året. Nu tvingas ledningen att spara pengar.

Fyra fotograftjänster försvinner när de två fotoredaktionerna kommer att slås ihop. Mittmedia förväntas spara mellan 2,5 till 3 miljoner kronor på omstruktureringen. Men facket är inte glada över beskedet.
- Vi är missnöjda och besvikna. Vi tycker inte att det är en rimlig besparing med tanke på den kvalitetsförsämring som det här innebär, säger Samuel Åsgård, fackklubbsordförande på GD.

Även om GD och Arbetarbladet har samma ägare är de i praktiken konkurrenter.
- Det blir svårt att dela på fotografer med en konkurrerande tidning, avslutar Samuel.

Källa: Dagens Media.

Publicerad 2009-07-11.

1 Kommentarer

SaraE 2009-07-11 19:56  
Och ffa så är det så att den ena tidningens fotografer är så grymt mycket bättre än den andra - en anledning till att jag valt just den tidningen. Så här får de en prenumerant mindre iaf, undrar vilken besparing det blir i slutändan ;-)

Supertrist är ordet!
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS