Annons
Artiklar > Magnumfotografen Dennis Stock är död

Magnumfotografen Dennis Stock är död

Dennis Stock föddes i New York 1928 och är särskilt känd för sina porträtt av James Dean, på uppdrag för tidskriften Life. Nu lämnar Magnumfotografen ett stort tomrum i bildbyrån.

- För bara två veckor sedan hade jag och Dennis i ett mycket engagerat samtal om futuredistribution på Magnum. Dennis engagemang för sitt hantverk och Magnum’s framtid har varit oerhört viktigt för organisationen, säger Magnums bildbyråchef Mark Lubell i ett uttalande till British Journal of Photography.

Vid 17 års ålder lämnade Dennis Stock sitt hem för att gå med i USA: s flotta. År 1947 blev han lärling till Life Magazine-fotografen Gjon Mili och vann första pris i Life’s "Unga fotografer"- tävling.

Han gick med Magnum Photos 1951 och blev fullvärdig medlem 1954. Han var en av de första amerikanerna att ansluta sig till bildbyrån, tillsammans med Eve Arnold och Burt Glinn.
Mellan 1957 och 1960, vände han sitt intresse till jazzmusiker som Louis Armstrong, Billie Holiday, Sidney Bechet, Gene Krupa och Duke Ellington för sin bok Jazz Street.

Hans bilder har publicerats i tidningar som Life, Paris Match och Stern bland många andra. Han har även publicerat 28 böcker under sin karriär.

Publicerad 2010-01-14.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS