Annons
Artiklar > Nordiska museets bildskatt blir digitalt museum

Nordiska museets bildskatt blir digitalt museum

Foto: Osti, Henri; Upplandsmuseet - OA39.
Nu gör Nordiska museet en storsatsning på att få fotografier och föremål tillgängliga på Internet genom ett samarbete med flera andra svenska museer.

Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum med stora samlingar. Museet skildrar liv i Sverige från 1523 till våra dagar och rymmer idag mer än en och en halv miljon föremål, fem miljoner fotografier, 250.000 böcker och tidskrifter och 4.000 hyllmeter arkivmaterial.

Nu pågår ett stort och långsiktigt arbete för att digitalisera detta material och göra det tillgängligt för en bredare publik. Målet med det digitala museet är att ge en intresserad allmänhet möjlighet att ta del av museisamlingarna på ett enkelt sätt, oberoende av tid och plats. Förhoppningen är att samlingarna på det sättet lättare ska kunna användas för studier, undervisning och bildsökning och databasen fylls kontinuerligt på med fler fotografier och föremål.

Se det digitala museet här: www.digitaltmuseum.se

Publicerad 2009-10-27.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS