Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Tidskriften Expos bildredaktion prisas

Tidskriften Expos bildredaktion prisas

Expos bildredaktion får ett stipendium från Stiftelsen Hela Sverige för sitt arbete med att i bild kartlägga högerextremismen i Sverige med motiveringen "En bild säger mer än tusen ord".

"En bild säger mer än tusen ord. Med stort mod och personligt risktagande har Expos bildredaktion visat upp de mörka krafternas ansikte (...) En viktig förutsättning för Expos arbete är att det finns tillgång till ett egenproducerat tekniskt och bildmässigt bra bildmaterial."

Så löd motiveringen till det särskilda stipendiet om 100 000 kronor till Expos bildredaktion - som är avsett att användas till inköp av fotografisk utrustning.

Expo fick också 500 000 kronor som en del i ett femårigt stipendie, för första gången delades ut 2007, med motiveringen för att "under lång tid gjort en utomordentligt betydelsefull insats i kampen mot nazismen i Sverige."

Här hittar du tidningen Expo.

Källa: SFF.

Publicerad 2009-12-02.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS