Annons
Artiklar > Nikon Z6 III lanseras inom kort

Nikon Z6 III lanseras inom kort

Ryktena stämde – snart lanseras Nikon Z6 III som förväntas bli en storsäljare. Det här vet vi om Nikon Z6 III i dagsläget.

Nikon har släppt en ”teaser”-video som berättar att Nikon Z6 III är på gång och att den ska lanseras officiellt den 17 juni klockan 14.00 svensk tid.

Videon avslöjar inga detaljer om kameran mer än att den är mycket lik föregångaren. Vi får se fåglar och andra större djur i videon vilket kan antyda att kameran får förbättrad autofokus och därmed passar bättre för att fotografera snabbrörliga djur?

Nikons slogan för Nikon Z6 III är ”Ready to perform?”, vilket också antyder att Nikon förbättrat prestandan jämfört med föregångaren Nikon Z6 II som vi testade i Fotosidan Magasin 1/2021.

Vår främst kritik mot Nikon Z6 II är att autofokusen bara kan följa motiv inom en begränsad del av bilden. Kanske är detta förbättrat så att Nikon Z6 III blir en ”baby-Z8”?

Sajten Petapixel har fått testa nya Nikon Z6 III och har släppt egna "teaser-bilder"Publicerad 2024-06-10.

2 Kommentarer

lonian 2024-06-10 18:08  
"In a Bright situation if I can see better I can create better"

Ska vi gissa på en bättre viewfinder som i Z9/Z8 eller blir det något nytt?
D Gulliksson 2024-06-11 07:37  
Äntligen! förmodligen Nikons mest eftertraktade kamera.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS