Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Profoto Zoom Rod – Zooma från hårt till mjukt ljus med softbox

Profoto Zoom Rod – Zooma från hårt till mjukt ljus med softbox

Nu kommer det ett betydligt billigare alternativ till Profoto Soft Zoom Reflector som gör det möjligt att drastiskt variera karaktären på ljuset med en vanlig softbox eller flera andra ljusformare.

Profoto Zoom Rod S är främst tänkt att användas med Profotos softboxar och säljs även i kit med en 4-foots Profoto RFi Octa softbox.

Precis som med Profoto Soft Zoom Reflector kan blixten föras framåt eller bakåt och på så sätt varieras karaktären på ljuset mellan hårt och mjukt.

Profoto Zoom Rod S har Profotos universella 100 mm-fäste och kan därför användas med flera olika ljusformare, även om den främst är tänkt för softboxar.

I en video visar Profoto hur hårda ljusformare som en Softlight Reflector (beauty dish) eller Tele Zoom Reflector kan användas kreativt med Zoom Rod S.

Profoto Zoom Rod S kostar 7 299 kr inklusive moms. I paket med RFi Softbox 4’ Octa är priset 10 995 kr.

Bildexempel från videon under som visar hur blixtljusets karaktär kan varieras med Profoto Zoom Rod S och en softbox.Publicerad 2024-05-29.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS