Annons
Tävling > Fotosidan & Profoto fototävling (mars – maj)

Fotosidan & Profoto fototävling (mars – maj)

Om Profoto
Profoto grundades 1968 av fotografen och ingenjören Eckhard Heine och fotoutrustningsförsäljaren Conny Dufgran. Några år senare ställde Eckhard och Conny ut den första Pro-1 blixtgeneratorn på Photokina-mässan i Köln. Det blev en omedelbar succé och Profoto föddes.

Idag används Profotos blixtar och ljusformare av de bästa i branschen. Vare sig det är en modebild, ett stilleben eller ett porträtt så är chansen stor chans att just den bild du tittar på är tagen med hjälp av Profotos blixtar och tillbehör.

Tävling i ljussättning
Under mars och april 2016 utlyser Fotosidan tillsammans med Profoto en fototävling under temat ”Kreativ ljussättning”.

Din utmaning i den här tävlingen är ta ett porträtt med hjälp av minst två olika ljuskällor. Med ljuskälla menar vi inte enbart blixt, en ljuskälla är även lamporna i rummet, solljuset, ljuset från din mobil eller något annat som lyser.

Kreativitet belönas
Genom att vara kreativ med ljus kan man skapa fantastiska bilder. Därför kommer vi i denna tävling uppmuntra de som är kreativa och experimenterar med sin ljussättning. Förutom ditt tävlingsbidrag vill vi att du skickar in en kort presentation av dig själv och en motivering till varför just du ska vinna.

Vinsten
Du som tar den bästa bilden vinner en fotografering i studion eller on location med den framgångsrika fotografen Klara G. Klara arbetar idag med allt ifrån mode, porträtt, stilleben och teater. Vinnaren får chansen att vara med under en riktig plåtning och se hur Klara arbetar med ljus på ett kreativt sätt för att skapa sina bilder och det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor och få specifika och personliga tips kring ljussättning.

Se mer av Klaras bilder på klarag.com

Juryn består av en representant för Fotosidan, Profoto samt fotograf Klara G.
Tema: Ljussättning
Bilden skall vara tagen under uppladdningsperioden, dvs. mars - april 2016.
Vinnarna presenteras: under maj 2016.
Pris: 1a pris: En dag i studio/on location med fotograf Klara G.

TÄVLINGSREGLER
1. Tävlingen är öppen för alla registrerade medlemmar på Fotosidan.se.
2. Deltagande sker genom kostnadsfri uppladdning av bilderna på Fotosidan.se.
3. Det är inte tillåtet att tävla med andras bilder. Sker detta kommer eventuella ekonomiska krav från upphovsrättsinnehavaren att riktas vidare till den som laddat upp bilden.
4. I och med uppladdningen medger fotografen (tillika upphovsrättsinnehavaren) att bilden får publiceras på Fotosidan.se, i Fotosidan Magasin i sammanhang som rör tävlingen. Även Profoto Nordic AB får publicera de belönade bilderna i samband som rör tävlingen.
5. Fotografen står själv för eventuell vinstskatt.
6. Domarnas beslut kan inte överklagas.
7. Bildoriginalet kortaste sida måste vara minst 2000 pixlar. Uppladdad bild måste vara minst 640px eller som max 1024px.
8. Bildredigering är tillåtet, det vill säga justeringar av färg, kontrast, ljushet med mera som görs för att få önskat utseende på bilden.
9. Bilderna måste vara nytagna (inom perioden).
10. Ramar på bilderna är inte tillåtet. Ramar kommer att skäras bort vid eventuell publicering. Pålagda signaturer, symboler eller logotyper är inte tillåtet i bilderna och leder till att bilderna stryks.
11. Max 1 st bild/person.
12. Du som deltar ska utöver att skicka en bild även berätta lite om dig själv samt motivera varför just nu ska vinna.
13. När du deltar i tävlingen godkänner du att din e-postadress läggs till i Profotos adresslista för nyhetsbrev.

Avgjord

ANNONS