Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ta steget mot systemkamera. 8-13000kr

Produkter
(logga in för att koppla)

linnarsson

Medlem
Hej igen!

Hej allihopa!

Här kommer jag med lite frågor såhär i mellandagarna :)

Var inne hos min lokala Expert handlare och de har dessa modeller inne (objektiven skrev jag ned på papper och deras beskrivning var inte lika fullständig som de på Scandinavian Photo, men jag antar det är samma):

Nikon D7000: http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iId=11291560
Canon 60D: http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=11206047

Är det ett bra objektiv i dessa? Nikon? Canon? Jag vet att det finns ett delat läger ;)

Det var mycket folk i butiken så jag fick aldrig chans att prata med en försäljare o känna på prylarna...

Sedan finns ju Nikon D300s på mellandagsrea. Synpunkter på den? Fast den modellen hittar jag inte med något objektiv som ingår?

Tack på förhand

Med vänlig hälsning
Johan Linnarsson :)
 
Senast ändrad:

perstromgren

Aktiv medlem

linnarsson

Medlem

perstromgren

Aktiv medlem
Oj Tack!

Nu var inlägget uppdaterat med fungernade länk men jag postar dom igen:
Nikon: http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iId=11291560
Canon: http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=11206047

Canon har ett EF-S 17-85/4,0-5,6.
Nikons paketglugg är lite modernare och har något bättre prestanda, men troligen inget som man typiskt lägger märke till. Nikons fix av CA redan i kameran tycker jag är en fin finess, som gör att CA-prestanda inte påverkar bilderna så mycket.

Läs mer här:

http://dancarrphotography.com/blog/2010/09/16/nikon-d7000-vs-canon-60d-vs-canon-7d/
http://www.digitalrev.com/en/canon-eos-60d-vs-dot-nikon-d95---which-one-is-right-for-you-6460-article.html
http://www.aputure.com/blog/2010/10/29/canon-60d-vs-nikon-d7000-mini-review/

Ingen av kamerorna är så mycket bättre än den andra att det går att utse en vinnare. Låt dina händer bestämma!

Per.
 

Slapokas

Aktiv medlem
Själv köpte jag 60D + Sigma 17-70/2.8-4.0 för 12180 kr tillsammans.
Huset för 7990 kr och objektivet för 4190 kr. Av vad jag har läst och kollat så ska detta objektiv vara bättre än canons 17-85 och med ett bra exemplar även 15-85, alltså kan man få ut mer kvalité av kameran. Ska väl tilläggas att jag valde 60D pga av skönare grepp och den vinklingsbara skärmen.
 

linnarsson

Medlem
Tack alla som skrivit :)

Val av kamera verkar helt klart vara en smaksak. Så jag ska känna på dom i morgon. Nu rear dom ju lite kameror som exempelvis Nikon D90... Sedan finns den lite dyrare Canon 550... Hur "smart" är det att välja en billigare kamera? Inget behöver utesluta det andra... Eller kommer jag ångra mig? Ekonomin tillåter ca. 14-15k... :) Man kan ju få kamera och 2 objektiv för dessa pengar också...

Hur skulle ni gjort om ni varit nybörjare men pedant...?

Stort tack!

Med vänlig hälsning
Johan Linnarsson
 

jonas_erik

Avslutat medlemskap
Hej ! Får du tag på en D90 för rea-priset 4995kr har du ju gott om pengar över till bra objektiv.Ett bra objektiv är Nikon AFS 35/1,8 som är ljusstarkt och mycket skarpt för omkring 2000 spänn.Då har du 5000 kr över till kitzoomen och ett bra tele som nya 55-300VR,med detta klarar du dig länge.På tal om vädertätning är det så att alla kameror tål en del.Har haft min D90 i duggregn,kyla minus 20,hög utlandsvärme och i skog och mark utan några som helst problem,och den är inte "vädertätad".Vädertätning på kameran hjälper inte om inte objektivet också är vädertätat,hela kedjan ska ju vara tätad.Det är bara Pentax som även har sina billigare objektiv tätade.MVH.
 

new_options

Aktiv medlem
Den mest hållbara....

Om du söker en kamera som ska tåla så mycket som möjligt och ge dig mest "cred" per satsad krona utan att den ska ruinera dig fullständigt finns det egentligen bara ett val idag - Pentax K-5 med den nya 18-135 WR. Dels är hela paketet rejält väderskyddat och tåligt. Dels har du på Pentax fördelen att alla objektiv du sätter på kameran (och det finns fler än du anar att välja mellan) får bildstabilisering.

Många tycker att ett skäl för Canikon är att det finns större objektivutbud - och ja. Det gör det - men hur många "normalanvändare" har fler än (låt säg) 3-4 olika objektiv. Canon har förresten en hel rad olika varianter av 70-200. Inte undra då på att objektivutbudet blir större då....
 

linnarsson

Medlem
Då var kameran inhandlad! Det blev en Nikon D7000!

Har lekt lite med den i eftermiddags och ska leka ännu mer i morgon!

En av mina första bilder: Här

En fråga om batteriet. Jag ladda upp batteriet och körde igång direkt.. Eller skulle jag ladda de länge (24h)?

En fråga till: Om jag ska föra över bilderna till datorn, måste jag ha ett objektiv monterat eller räcker det att jag har kåpan monterad, dvs inget objektiv monterat alls?
 
Senast ändrad:

Herr_Berg

Aktiv medlem
Ang batteriet vet jag inte men troligtvis har det ingen betydelse.

Objektivet har ingenting med bildöverföringen att göra.
 

linnarsson

Medlem
Ang batteriet vet jag inte men troligtvis har det ingen betydelse.

Objektivet har ingenting med bildöverföringen att göra.
Vad bra! Då kan jag skippa att ha i ett objektiv vid bildöverföring. Har ingen annan någon invändning angående batteriet så kör jag på så de ryker :)

Jag som inte gillar manualer i vanliga fall tvingar mig att läsa den nu, men den har redan gett mig några fina tips att börja med i morgon :)
 

jobo

Aktiv medlem
Många tycker att ett skäl för Canikon är att det finns större objektivutbud - och ja. Det gör det - men hur många "normalanvändare" har fler än (låt säg) 3-4 olika objektiv. Canon har förresten en hel rad olika varianter av 70-200. Inte undra då på att objektivutbudet blir större då....
Det är mer än brännvidden som man bör tänka på när man skaffar ett objektiv. Canon har fyra olika 70-200L i sortimentet, men de är inte lika i annat än brännvidden. De finns med ljusstyrka 4 och 2,8 samt med och utan bildstabilisering. Priset varierar från 6000 till 22000, och vikten från 700 g till 1,5 kg. Jag skulle vilja påstå attt dessa objektiv fyller olika nischer. Att det finns ett större objektivutbud behöver ju inte betyda att man måste skaffa ett av varje, men att man har större chans att hitta det som passar en.
 
ANNONS