|
|
#766 |
|
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 13 160
|
Till Paypal har jag ett äkta kreditkort, som jag får räkningar för varje månad. Ingenting betalas automatiskt.
|
| Besvara med citat |
|
|
#767 |
|
Medlem sedan: maj 2010
Inlägg: 2 338
|
Nej, man ska verkligen inte skylla på sig själv! Det är skurkarna som är skurkar. Det är de som lurar oss.
Om alla som blir lurade skyller på sig själva så kommer skurkarna att kunna fortsätta i evigheter. TIdigare i den här tråden beskrevs ett ärende där någon "sålt" samma iPhone hundratals gånger. Med så pass små belopp är det lätt att alla lurade köpare helst glömmer saken som ett pinsamt misstag. Men i just detta fallet hade tillräckligt många gjort anmälan för att polisen skaulle leta reda på bedragaren. Och som sagt, man hade över hundra målsägare. Flera hundra gånger några tusen kronor är skitmycket pengar. Och för din egen stolthets skull - skyll inte på dig själv! Petter ... |
| Besvara med citat |
|
|
#768 |
|
Medlem sedan: dec 2010
Inlägg: 69
|
tycker detta känns skumt...
http://www.tradera.com/fynd-ny-canon...0230_156040642 lååång leveranstid eftersom det skall skickas från lager i HK eller England. Alla tidigare betyg gäller saker som sålts för 1-25 kr. lär knappast ha skickats från deras lager i UK. Varför förekommer alltid Swedbank när man blir misstänksam? Är det enklare att föra över pengar till ett konto i Swedbank - behöver inte kontonummer stämma överens med kontoinnehavaren? |
| Besvara med citat |
|
|
#769 |
|
Medlem sedan: dec 2010
Inlägg: 69
|
Obehagligt lik denna annons på blocket som kan skicka inom 3 dagar bara man inte tar med sig pengar kontant.
http://www.blocket.se/malmo/NY_CANON....htm?ca=11&w=3 Varför tar inte Blocket bort annonsen? |
| Besvara med citat |
|
|
#770 |
|
Medlem sedan: okt 2004
Inlägg: 2 227
|
Ja, med tull och moms så blir det 37000:-, som hittat..
Och med tradera annonsen, att man måste betala i förskott och det kan ta 30 dagar med frakten, hinner dom lura rätt många på pengar innan dom får polisanmälningar på sig.. |
| Besvara med citat |
|
|
#771 |
|
Medlem sedan: aug 2011
Inlägg: 30
|
så här går de till me dessa uk bedrägerier ! efter ett tag hade du fått ett falskt insättningskvitto på en större summa än du begjort ! och sedan hade denne hört av sig å velat du skulle sätta in x antal kronor på western union för frakt de e så dom blåser folk ja ha sett kopior på betalnings kvitto från paypal å liknande förfalskats å tyvärrf finns det alldeles för många godtrogna köpare å säljare ! men en grundregel är att om du säljer nåttt å köpare från utlandet hör av sig så e de ett bedrägeri försök lita på det ! å ska man handla beg kamera grejor så betala aldrig i förskott om inte människan finns på FS å har en aktiv sida |
| Besvara med citat |
|
|
#772 |
|
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 13 160
|
Om man ändå ska vänta en månad så kan man beställa av inWarehouse eller Komplett (samma bolag, tror jag) som säger sig få in kameran den 22:a juni. Priset är ungerfär 1500 kr högre än de 28000 som Tradera- och Blocket-annonserna ovan.
|
| Besvara med citat |
|
|
#773 |
|
Medlem sedan: jan 2012
Inlägg: 19
|
Detta luktar väl skumt? http://www.tradera.com/finding.mvc/i...?ftgnr=3139639
Åtminstone i fallet med D3100-an så ligger en annan tidigare annons uppe med samma bild och t.om. samma stavfel i rubriken. En del är bara för billigt för att vara på riktigt, se D3-an och D7000 med 18-200. |
| Besvara med citat |
|
|
#774 |
|
Medlem sedan: jan 2012
Inlägg: 19
|
Snabba ryck hos Tradera. Annonserna är borta en timme efter att jag anmälde dem till granskning.
Vet inte hur jag ska editera mitt inlägg så jag svarar mig själv :) |
| Besvara med citat |
|
|
#775 |
|
Medlem sedan: nov 2004
Inlägg: 43
|
Stöldgods?
http://www.blocket.se/stockholm/Cano....htm?ca=15&w=3
Den annonsen ingav ju verkligen förtroende..... |
| Besvara med citat |
|
|
#776 |
|
Medlem sedan: apr 2008
Inlägg: 3 007
|
Ja, det är väldigt skumt. Äger man en 24-105L så vet man att Bokstavs och sifferkoden bara är för motljusskyddet.
|
| Besvara med citat |
|
|
#777 |
|
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 2 340
|
Med mugg?? :D
Det är en klockren bluffannons. Automatöversättning och förmodligen en "lånad" bild. |
| Besvara med citat |
|
|
#778 |
|
Medlem sedan: jan 2008
Inlägg: 12 415
|
Så behöver det inte alls vara. Man kan ju vara helt okunnig om kameror och ha hittat objektivet när man t ex går igenom det en avliden anhörig lämnar efter sig.
|
| Besvara med citat |
|
|
#779 |
|
Medlem sedan: nov 2011
Inlägg: 226
|
Håller helt med. Vill dessutom tillägga att jag har träffat folk som aktivt jobbat med utrustning utan att ha den minsta fundering på vad den heter. Man lär sig funktionen, inte namnet.
|
| Besvara med citat |
|
|
#780 |
|
Medlem sedan: apr 2008
Inlägg: 3 007
|
Jo, det KAN vara så, men jag tror det är osannolikt om man d u beaktar "mugg".
|
| Besvara med citat |
![]() |
| Bokmärken |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
| Ämnesverktyg | |
| Betygsätt det här ämnet | |
|
|
Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:36.
Sök i forum
Forumkategorier
- Fototeknik
- Intresse / Inriktning
- Bilden i fokus
- Efter exponeringen
- Handla
- Utrustningsfrågor
- Foto som jobb (eller vägen dit)
- Fotosidan.se
- Annat
- Grupper och Klubbar
Senaste nyheterna
- Nu kan du få med dina bästa bilder i Fotosidan Magasin
- Fotoskola: 15 tips för att maxa skärpan i dina bilder
- Tongivande gatufotografi visas i Stockholm
- Snygga hålkameror i trä
- Rösta fram Fotosidans Mästarbild 2013
- Markus finner lugnet i Hjo
- Makroskola och normalzoomar i Fotosidan Magasin 3/2013
- Vi har provat Canon EF 200-400/4L IS
- Scanpix vann första striden mot Google
- Paul Hansen friad från misstanke om fusk med vinnarbild












