Canon EOS 5D Mark II



- Ny 21 Mp sensor
- ISO 50 - 25.600
- Möjlighet att spela in i HD kvalitet 1080p
- Live View
- 3" display med 920.000 punkter
- Dammreducering på sensorn
- Maxtid filmning 29,59 min eller 4GB. Efter detta klassificeras den som en videokamera.
- Vädertätning mellan EOS 1 och 5D. Avsaknad av in...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 75 recensioner)
Skriv en egen recension




2017-06-18 TVS

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Den näst bästa kamera jag ägt
MINUS:

Den näst bästa kamera jag ägt

Liknande produkter: Nikon d700

Pris: 34000.00
2017-05-06 janne68nilson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kanonkamera
MINUS: -

Riktigt gedigen kamera med skön kvalitetskänsla.
FF hus vilket märks, bra komplement till min "sportkamera" 7D som jag använder vid hockey, fotboll mm eftersom att 5Dn bara har 3,9 f/s vilket nog är enda nackdelen.
2015-07-08 rikardjan

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: dynamik, isoprestanda, fullformat
MINUS: något slö autofokus, en del skitbilder blir det vi action

Gick från 5D mark 1. Bildkvaliteten är inte så mycket bättre. Skärmen är bättre. Kanske något bättre autofokus? Utmärkt kamera men mark 1 är enormt prisvärd i jämförelse!

Liknande produkter: 6D

Pris: 8000.00
2014-08-07 marregurra

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Solid, bra hantering, härlig bildkvalitet
MINUS: Omodernt autofokussystem, placering av live view-knappen.

Har använt min 5DMk2 ett tag nu och gillar den mycket. Den är skön att hantera och har allt som jag använder mycket i smidigt åtkomliga reglage. Den ger härliga bilder att jobbamed i LR förutsatt att optiken är bra. Autofukussystemet känns lite föråldrat och hastigheten är lite låg jämfört med nya kameror och kameran är därför inte förstavalet för aktion (sport, flygande fåglar t.ex.). Underbar för landskap, miljö, makro, porträtt etc dock. En irriterande detalj är att knappen för live view är lätt att trycka till då jag greppar kameran för objektivbyte.

Liknande produkter: Canon 6D och 5D MkIII. Dock för dyra för mig vid köptillfället.

Kundtjänst: Inga problem och kontakter hittills.

Pris: 0.00
2014-03-27 Kyttaphotography

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Bytte upp mig från en Canon 400D och är otroligt nöjd med den här kameran! Min käraste ägodel =)

Pris: 16000.00
2013-12-04 Stefan Andersson

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Hyggligt lättjobbad, ganska lätt, bra batteritid, ISO-egenskaper, sensorrengöring, skärm, finesser och funktioner.
MINUS: Saknar w-lan, knappar uppe till höger är pillriga, men då letar jag problem

Klart bättre än jag. Den är några år gammal, men har fortfarande väldigt trevliga ISO-egenskaper. Kan pressas ganska rejält och ändå är det ganska enkelt i Lightroom att minska bruset. Hade en 5D kort innan denna, vilket var orsaken till att jag alls köpte mkII, och redan den hade bra ISO egenskaper inom det område den klarade. Ganska lättjobbade menyer, enda jag tycker proffshusen gör mycket bättre är att dom har inställningar till vänster på ovansidan Gillar inte pilla på dom små knapparna upptill höger, speciellt när man har handlovsremmen. Kan inte hitta något som kameran stoppat mig på utom kanske inbyggd w-lan.

Liknande produkter: 1D, 1Ds, 5D mkI, 7D

Kundtjänst: RCC Mölndal är canon!
2013-09-01 Rolf Olsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Hög bildkvalitet
MINUS: Ger relativt stora bildfiler

Ville kolla om denna modell är lika bra som min D700 är.
Och kameran är verkligen trevlig. Något annorlunda tänk och känsla än Nikon D700
Tycker dessa kameror är likvärdiga i stort. Det hänger nog mer på val av objektiv.
Nikon är tyngre och möjligen något mer gedigen, men det kan vara en illusion...

Liknande produkter: D800 och D600 samt Canon 6D.

Kundtjänst: Cyberphoto är alltid bra med hög servicenivå

Pris: 11000.00
2013-05-05 Sydostbild

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fantastisk bildkvalitet med råformat.
MINUS: Har en tendens att underexponera.

Betydligt bättre än föregångaren.
2013-03-20 Stefan S

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, hantering
MINUS: Inget är dåligt med hänsyn till priset.

Högg en snabbt via annons från en som uppgraderat till trean. Ett lyft jämfört med tidigare 5d, kanske inte så mycket i bildkvalitet som i hantering, den känns kvickare rent allmänt. Funderade på en 1d mk3 ett tag också för serietagning och bättre autofokus, men den här kan ju filma också, kan kanske vara användbart någon gång.

Liknande produkter: 1d mk3

Kundtjänst: Nope. Flippar den ur så får man väl se då...

Pris: 8000.00
2013-02-06 Thomasthompa

Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen
MINUS: Inga

Känns som en riktig kamera. Den trivs mycket bra ihop med mina 2 Tamron-objektiv.

Har ägt den i Ca 4 mån. Kan inte tänka mej bättre

Pris: 0.00
2012-12-17 Knost

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Hela kameran känns som en enda bit av professionell kvalité, Alla funktioner finns lätt tillgängliga med tumme eller pekfinger. Rattar och knappar är riktigt sköna och lagom tröga att vrida på. Lagom vikt, utan batterigrepp iaf. Snygg att titta på och skön att klappa och mysa med.
MINUS: Kunde varit ett lite större grepp för högerhanden, men det löser jag med ett batterigrepp och rem.

Precis köpt denna kamera begagnad på blocket 15/12 med en 1.8 50mm glugg, snygg väska och 8GB Extreme CF-kort. Kameran har endast 2700 exponeringar och är ca 1 år gammal för 8700:-.

Har hunnit en runda på Skansens Vintermarknad i söndags och fotat. Måste säga att den tar fantastiska bilder och jag älskar kameran redan

Liknande produkter: Använt en Canon 550D

Pris: 8700.00
2012-12-04 vFrost

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalié i både foto och video. Lätt använd. Bra byggd. Lågt brus med hög ISO.
MINUS: Autofokus. Ganska låg bilder per sekund i serietagning.

Fantastisk kamera sätt till bildkvalité och känsla. Var mycket nöjd med mitt exemplar sålänge jag ägde den. Under tiden jag använde den så imponerade videokvaliten och höga ISO mest. Upplevde att videon, kameran gav var mycket bättre än 7Dn jag tidigare ägde.

Om det var något som var ett minus med kameran så måste jag säga autofokusen, efter att ha haft en 7D som sagt tidigare så var just fokusen ett nedsteg men resten vägde upp ganska rejält.

Om du inte fotar sport så kommer du nog bli väldigt nöjd med Canon 5D mark II.

Liknande produkter: Canon 5D Mark III

Pris: 10500.00
2012-11-17 stilero

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet, byggkvalitet och ergonomi.
MINUS: Dålig kvalitetskontroll av Canon.

Detta är en underbar kamera både i ergonomi och i bildkvalitét. Steget från croppad 7D till fullformat är verkligen märkbar i vissa typer av motiv. Nackdelen är att man nu måste köpa dyrare linser, eftersom man blir lätt kräsen.

Trots bra kamera är jag mycket missnöjd med Canons kvalitétskontroller. Två av exemplaren har haft döda pixlar i sensorn direkt från fabrik, vilket får mig att misstro deras kontroller. Liknande problem hade jag med min 7D som hade fokuseringsproblem från fabrik och blev utbytt, liksom två st L-linser som de också fått byta ut. Mitt råd till de som köper en Canon-kamera är att testa om den har döda pixlar. Guide finns här: http://www.ilovephoto.se/index.php/sv/117-hitta-doeda-pixlar-pa-din-digitalkamera

Att de slarvar med kontrollerna kan även ägare till 5D mark III intyga, då kameran släpptes på marknaden med ljusläckage. Helt oacceptabelt.
Med tanke på de problem jag haft med Canon kameror skulle jag aldrig köpa dem begagnade utan att testa dem ordentligt först. Med nyköp har du helt annan garanti än vid begagnatköp.

Dock är Canons kameror helt underbara när de väl fungerar, och därför fortsätter jag troget.

Liknande produkter: 5D mark III

Kundtjänst: Grym service. Bytte ut min kamera direkt efter bekräftade döda pixlar.

Pris: 16000.00
2012-07-14 elsa_elbas

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso, byggkvaliten, fullformat, bildkvaliten,
MINUS: Blixtstyrning

Har haft kameran i två månader nu och den är helt underbar.
Bytte upp mig från 50d till detta efterlängtade fullformat. det är stor skillnad må jag säga. Tillsammans med 24-70 f2.8, 70-200 f4 is och tamron 90mm macro så levererar den helt klockrena bilder. Färgerna och skärpan är kanon.
Jämfört med 50d så är brushanteringen verkligen mycket bättre, på min 50d gick jag helst inte över iso 800, med 5d mk ii är iso upp till 3200 helt lungt.
Jag må sakna 50d:ns snabba serietagning, men tycker ändå att 5d:ns 3,9bilder/sek är ändå helt okej för mig.
det enda jag saknar är trådlösblixtstyrning...
Detta med att filma med kameran har jag bara testat, jag antar att det är bra att kameran har det, men för mig känns just det ganska onödigt.

Liknande produkter: Funderade på 3:an men den var för dyr för mig.

Pris: 10.00
2012-06-20 realyslow

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Högre iso prestanda, Bilderna skarpheten
MINUS: inte hittat några ännu

Fantastiskt vilken bra kamera......... ord är överflödiga, helt klart den bästa kamera jag haft

Pris: 16200.00
2012-06-17 sir macalot

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet. Videokvalitet.
MINUS: Saknar funktioner som nyare kameror har (HDR, blixtstyrning, autofokus under filmning)

Lysande Bild/video kvalitet. Större skillnad än väntat mot crop format kameror.

Pris: 13000.00
2012-06-09 Patrik60D

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bilder och Video i Toppklass som lyser Fullformat.
MINUS: Saknar det senaste Lull Lullet för att fota fåglar på flykt.

FF Power!

Vad det handlar om i slutändan med foto är att man vill kunna njuta av bilderna man har tagit.
sitta och stirra på alla 61 AF punkter gör man i högst 5 minuter sen tröttnar man ;)
Alla finesser på kameror är ju bara hjälp för att man ska få ett så bra slutresultat som möjligt.
Mark II saknar det senaste men det är ändå oväsentligt när man ser hur bra slutresultatet blir.

Jag är glad att jag inte hostade upp 14k till på en Mark III eftersom jag vet om att jag inte hade kunnat se skillnad på bilderna från Mark IIIan jämfört med 2an.

BILDER:
Nu som först får man den otroliga skärpan och den snygga Bokehn i bilderna jämfört med cropkameran Canon 60D.
Bilderna från MK2an har även mer dynamik och djup i sig och detaljer och färger fångas på ett sätt som man aldrig får med en crop kamera ovasett hur bra "L" obejktivet är.

BRUS:
Stor skillnad i hur brus visar sig på bilderna jämfört med crop kamerorna.
"kornen" som utgör bruset är mycket mindre hos Mark2an än från 60Dn.
Dom kräver mindre brusreducering för att försvinna och då är fortfarande detaljerna kvar.
Störst skillnad vid brus är det om man fotar landskap och jämför bruset på himlen och molnen.
Knappt nåt brus alls där på Mark 2 bilderna!

UPPLEVD UPPLÖSNING PÅ BILDERNA:
Det är väl det här som skiljer mest från en crop kamera.
trots att bildfilerna har ungefär samma storlek (18 MP vs 21) så upplevs Mark2 bilderna ha en betydligt högre upplösning.
Fler detaljer/fler färger/större djup med en högre micro kontrast + mindre brus utgör skillnaden.

AF:
Att AFen skulle vara långsam tycker jag inte stämmer eller så är man inte så kräsen?
Jag har testat att fotat rörliga objekt med center AF punkten och AI servo och det blir spot on varje gång vid seriebildstagning.
Det trodde jag inte efter att ha läst att AFen på Mark2an skulle vara långsam och missa hälften av bilderna vid rörliga objekt.

(seriebildstagningen med AI servo testades med ett
Sigma EX 50/1,4 DG HSM objektiv vid bländare F 1.4)
möjligt att AFen är långsammare med större L objektiv där det är mer glas som måste flyttas.
just den här kombinationen upplevs som riktigt snabb.
över förväntan där!

Enligt mig är AFen snabbare och mer precis än den på 60Dn.
åtminstonde center punkten vilken är den jag använder till 90% av bilderna.

AF Negativt:
AFen är lite seg vid sämre ljus och har problem att fokusera.
men det var lika illa på 60Dn så ingen skillnad där.
AF problemen vid lågt ljus är det enda negativa jag har hittat på kameran hitills.

Lösningen på AF problemet vid svagt ljus och som är effektivt är att köra Magic Lantern med Focus Peak och ta kort i liveview läget.
Old School Fokusering med AF assist.

VIDEO:
jag har bara testat videoläget snabbt och kan redan konstatera att upplösningen är mycket nära 1080p när filerna spelas upp via HDMI utgången till en hårdvarukalibrerad 47" LED TV.

Upplösningen på video från 60Dn var lägre med färre detaljer.
1080p på 60Dn såg mer ut som en uppskalad DVD i jämförelse.
FF sensorn är som gjord för kristallklar video utan brus.

Video kvaliteten på MK2an kom mer som en bonus.
jag trodde inte det skulle skilja så mycket från 60Dn som det gjorde.

TYST LÄGE VID LIVE VIEW:
här snackar vi tyst jämfört med 60Dn som mer knäppte till som en normal kamera fast något tystare då.
Här hör man bara att spegeln skjuts upp sen hör man inget mer.
perfekt när man har kameran monterad på stativ och vill vara säker på att inte få skakningsoskärpa.
inga vibrationer alls vid det tysta läget.

Även här vart jag förvånad hur tyst kameran tar bilder.
Hade inte förväntat mig nåt då hade jag läst om hur tyst MK3an är vid silent mode.

Vid standard fotografering så känner man att det är lite större grejor i rörelse jämfört med 60Dn.
Det smackar till ordentligt i kameran när man knäpper av korten.

SKÄRMEN:
Helt i klass med 60Dn med sin perfekta svärta och ljusstyrka med bra detaljer.
Det som imponerar mest här och som jag saknade på 60Dn var hur mycket kameran förstärker ljuset vid livewiev läget och svagt ljus.
Du kan fota vid extremt svagt ljus och ändå ha bra ljusstyrka och se det du inte ser med blotta ögat i skärmen.

Även där imponerande då jag har läst lovord om hur bra MK3ans skärm är på att förstärka ljuset vid natt/kvälls foto.
Hade ej förväntat mig den boosten på MK2an.

Till sist så måste jag säga att efter att ha läst många omdömmen om MK3an så hade jag rätt låga förväntningar på MK2an.
Man kan tro att MK2an skulle vara helt oduglig men så är självklart inte fallet.

Jag skulle bli nöjd om bilderna var något bättre än 60Dn.
nu är mycket annat så mycket bättre så jag är mer än nöjd!

Nu fattas bara fler ljusstarka L objektiv så man kan dra nytta av kraften bakom FF sensorn.
Det blir även att lägga in Magic Lantern för att få tillgång till fler häftiga inställningar och hjälpmedel (som borde ha varit där från början kan tyckas)

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 13999.00
2012-04-25 sir macalot

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliten, handhavandet, ISO egenskaper (visst, de nyaste är bättre men i sin prisklass (som begagnad) är den riktigt bra).
MINUS: Snävt område med autofokuspunkter.

Visst har den några år på nacken men bildkvaliteten är verkligen ett par steg upp från crop kamerorna. Hade 60d tidigare och det bytet ångrar jag verkligen inte.

Liknande produkter: Nikon d700, Canon 7d

Pris: 12000.00
2012-03-31 Orre

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet. HD-filmingen. Live-View
MINUS: Omodern, saknar nyheter mot tidigare modeller. Saknar blixt. AUTO-ISO. Inte prisvärd.

Bra bildkvalitet. Men inte värd pengarna (16000:-) Knappt nåt nytt motför min gamla 40D. Fullformat då såklart. Men tycker den kunde haft t.ex vridbar skärm, timer för att ta Timelapse och mer än 3 bilder AEB för HDR. Liksom inget nytt alls, förutom att blixt saknas då. Som tidigare rescencent så vill jag även klaga på Auto-ISO som inte är Auto, utan ISO 400. Dåligt.Undrar också varför Canon inte sätter IR-mottagare runt om kameran utan bara en framför. Man måste stå framför kameran för att fyra av med IR-fjärr. Irriterande. Funkar ju dock med FM-fjärr, men då går ej att välja att filma/ta en stillbild, som det gör med IR-fjärr.

Liknande produkter: 7D

Köpt hos: RAJALA

Pris: 16000.00
2011-10-19 kjellebilder

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

Grym kamera, hade önskat att den kunde ta lite fler bilder snabbare.

Kundtjänst: Canon supporten funkar bra, man får oftast svar samma dag via mail

Köpt hos: inWarehouse
2011-08-30 Richard Kingfelt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Använder denna främst för undervattens fotografering med 100mm macro och fisheye, och jag har inget att klaga på. Denna kameran är helt underbar. Så jag hoppas det blir många och långa dyk med detta mästerverk.

Liknande produkter: Nikon D700 Canon 1D

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 17800.00
2011-08-26 Harald Cederlund

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Det mesta!
MINUS: Till viss del Auto-ISO-funktionen, filmläget känns lite påklistrat (men filmerna blir ju bra).

På det hela taget är jag helnöjd - bildkvalitén är super både på stillbilder och HD-video och handhavandet är för det mesta intuitivt (åtminstone för en tidigare Canon-användare). Se nedan på alla andras lyriska kommentarer!

Men lite gnäll ska man väl också kunna prestera:
- Lite missnöjd är jag allt med Auto-ISO-funktionen. För det första är det inte alltid som Auto-ISO verkligen är Auto-ISO. Om man i det manuella läget ställer in slutare och bländare manuellt men sätter ISO:t till "AUTO" betyder det att ISO:t automatiskt ställs till ISO 400 - oavsett ljusförhållandena. Till att börja med trodde jag det var ett fel på min kamera - sedan (när jag väl listade ut att auto inte betydde auto) såg jag att det till och med stod i manualen att den fungerar så.

- Jag har dock uppriktigt svårt att förstå varför detta inte är implementerat - jag skulle i många situationer tycka att det vore användbart att kontrollera slutartid och skärpedjup men låta kameran sköta exponeringen med ISO:t. Problemet är ju inte heller okänt (enligt google) så man tycker ju att det kunde ha kommit en firmware update som fixar saken. - Nåja, det kunde ju åtminstone stå ISO 400 och inte "ISO AUTO" när det nu inte är det.

Överhuvudtaget så skulle jag önska mig mer möjligheter att skräddarsy/kontrollera hur kameran ändrar ISO, bländare och slutartid i de automatiska/semi-automatiska lägena. T.ex. är jag inte alltid ense med vad kameran anser är acceptabla slutartider till vissa brännvidder - när jag fotar med mitt Sigma 50mm anser 5D:n att 1/50 s är en OK slutartid - själv har jag svårt att undvika skakningsoskärpa vid 1/50 s (skulle önska mig att kunna ändra vad som är OK till 1/60 s). Kameran tycks också prioritera att ändra slutartiden framför ISO:t - vilket ju är synd då brusegenskaperna är så bra men händerna så skakiga :) - Jag får därför alltid köra på det manuella eller slutarprioritetsläget när 50mm-objektivet sitter på.

Handgreppet på kameran är för min egen del lite sämre än på EOS 50D som jag fotade med tidigare (har jämfört dem sida vid sida). 5D:n har några mm kortare handgrepp samtidigt som den väger lite mer och lillfingret glider därför in under huset. Men men...

Som makrofotograf använder jag live-view-läget ganska mycket för att fokusering och bildkomposition och en vridbar skärm skulle ju inte ha varit helt fel. Det kan också vara lite lätt irriterande att live-view-läget ideligen stängs av just när man har hunnit bli redo att ta sin bild.

Såja, nu är alla frustrationer ute :) Dock är det ju mest småsaker som man kan lära sig leva med/arbeta runt - omdömet blir därför tveklöst toppbetyg!

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 18000.00
2011-05-20 oscarv

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Enastående i alla aspekter
2011-01-10 Hahed

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: BILDKVALITEN ,BILDKVALITEN, BILDKVALITEN
MINUS: Inga alls

En kamera som är fantastiskt bra, skönt arbetsredskap!
Kör den manuellt ihop med ett 24-105 4 L.
För att denna kamera ska komma till sin rätt kräver den objektiv ur L serien.
Har också dammat av min analoga eos 5 och fått fantastiska bilder där också.
Känns som att äntligen hittat hem!

Liknande produkter: 7 D och 1D

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 18875.00
2010-11-13 Anjou

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: BIldkvaliten, bildkvaliten och bildkvaliten.
MINUS: Funktionsratten kan ändra läge om man har kameran på axeln; borde haft ett lås. Långsam serietagning. Få AF-punkter.

Har använt kameran sedan i sommar och är bara så nöjd. Har tidigare fotat mycket med 1Ds mkI och även en del med 1Ds mkIII. Jämfört med 1Ds mkI är 5D överlägsen på samtliga punkter. Jämfört med 1Ds mkIII är den i vissa fall en smula bättre på brus. Överlag är 5D robust och tålig. Ger ett seriöst intryck. Några små detaljer som man kan störa sig på, tex luckan för kortet som knarrar lite samt ett par knappar som verkar dåligt planerade eller till och med helt onödiga.

Bilderna är det inget att klaga på. Färger, brus, omfång är enormt! Börjar närma sig mellanformatarna i kvalitet. Ljuskänsligheten är otrolig. Det går att få riktigt bra bilder även i dåligt ljus. Labbar man lite med bruskompenseringen i datorn så kan man ta bilder som man förut trodde var omöjliga utan blixt.

Om jag fick önska något inför nästa modell så är det en 1Ds utan den klumpiga batteridelen under, så man själv kan välja när man vill ha lätt kamera och när man behöver mer ström och bättre handgrepp. Jag hade kunnat leva med att AF och antal bilder/s är långsammare utan handgrepp. Alltså så som det var förr!

Kundtjänst: Beroende på vem som jobbar för dagen

Köpt hos: Scandinavian Photo
2010-11-11 Steron70

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: FF
MINUS: Inte hittat några ännu, skulle kanske vara mindre brus vid högre ISO isådantfall.

Har uppgraderat från Canon 500D och det är verkligen ett sjumilakliv för att citera Stenmark.

Är verkligen nöjd gör objektiven rättvisa.
Kan bara rekommendera.

Liknande produkter: Nikon D700
Canon 1D MKIII

Kundtjänst: Ej envänt dom ännu

Köpt hos: Privat Begagnad
2010-11-03 battisti

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformat Stort ISO omfång Liveview Priset
MINUS: -

Jag tycker att denna kamera är helt suverän, framförallt om man ser till vad man får för priset. Jag plåtar i princip bara studio och denna kamera lämpar sig väldigt bra till det. Tidigare hade jag en Canon 30d och detta är ett rejält lyft, framförallt när det gäller bildstorleken. Fullformat är toppen. Något att tänka på är att brännvidden på alla objektiv blir annorlunda, finns ju ingen "förlängning" längre med fullformatet.

Jag kan verkligen rekommendera denna kamera till alla som plåtar studio!
Att den har liveview är ett stort plus, framförallt om man plåtar via datorn. Kan inte se varför man skulle vilja lägga dubbelt så mkt på 1D, tycker de verkar vara lika bra i kvalitet. Skulle vara för hastigheten då..

Köpt hos: Rajala

Pris: 18990.00
2010-10-26 shoedoc

Att använda: 4 Hållbarhet: 1

PLUS: Bra sensor
MINUS: Ramlar isär utan yttre åverkan!

Focusing screen (mattskiva) falls loose on EOS 5D Mark II

I have owned: EOS 30D, 40D, 50D, EOS 5, EOS 1D Mark III. I am a semi-professional photografer and I have published 8 books with more than 2000 pictures taken with these cameras. I am not a new beginner.
-
I worked with the camera with no problem a couple of months ago, stored it about two weeks without taking the lens off, when I took it out again I could not use the camera. When I took the lens off both the focusing screen and the superimpose plate fell out of the camera house.
This has happened on numerous occasions for several users even on brand new cameras, see: http://www.dvinfo.net/forum/canon-eos-5d-mk-ii-hd/484053-focusing-screen-fell-out.html
-
Intervision and Canon Sweden do not acknowledge this problem and do not accept that this is a construction fault or a guarantee matter. I had to pay fully for the "repair" and exchange of the focusing screen, even though they "found nothing wrong with the camera house".
This is obviously a bad construction!
I do not recommend this camera house to anyone anymore, because I just will not be able to trust/rely on it working on a sports arena or out in the field with it!
I mean, the thing just might fall apart!
Very unprofessional behavior of Canon Corp!

Kundtjänst: Intervisions/Canons service usel.

Köpt hos: A-foto

Pris: 23000.00
2010-08-08 plenty1

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ljusmätningen, bra bildkvalité med högre iso, fullformat är toppen.
MINUS:

Gick från Eos 40 D till Eos5 Mark2. Fotar natur och fågel, och det enda som jag kan sakna ibland är 40 d´s snabbhet. Men det är väldigt sällan som det behövs och att 5án är lite långsammare visste jag. Att gå till 5án va ett riktigt lyft, kameran känns rejälare, ljusmätningen klart bättre och bildkvalitén är klart bättre. Iso hanteringen är toppen, kan fota på mycket högre iso nu.

Kundtjänst: Varierande kunskap och service i Bankeryds butik.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2010-06-27 jesusrc

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enastående bildkvalitet. Mycket bra filmfunktion med senaste firmware.
MINUS: Följande autofokus matchar inte kameran i övrigt på något sätt.

Mycket lågt brus, konsekvent i exponering, snabb autofokus (dock är följande autofokus inte så bra). Myket prisvärd kamera och det bästa av allt - bildkvaliteten borde inte göra någon besviken, även de mest kräsna.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 24500.00
2010-06-05 Mikael Pettersen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: skarp,snabb,lågt brus,härlig dynamik,byggkvalite,fin koll på högdagrarna,spotmäter klockrent,underbar bildkvalite!
MINUS: bildserie (3,9 per sek) -hade gärna fått varit snabbare, inte fullstor sökare (98%)

underbar kamera på alla sätt
slår min 7d på alla punkter (förutom bilder per sekund) ,t o m af känns lika snabb konstigt nog med 2,0 extender på,rejäla bildfiler i raw ,27-30 mb
iso 3200 nära på brusfritt (brusreducering ikopplad)
en riktig kvalitetskamera!
2010-06-02 muskorv

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildresultatet! Video-funktionen.
MINUS: Ej programmerbar auto-ISO, inte den vassaste autofokusen

Bytte i och med denna kamera system från Nikon och än så länge är upplevelsen till nästan enbart positiv, det jag kan gnälla på är mest småsaker som jag kände till redan innan jag köpte kameran. Visst är det fotografen och inte kameran som tar bilden, men jag tycker ändå att fotograferandet blivit mycket roligare.

Auto-ISO-funktionen är lättare att snabbt stänga av/på jämfört på min gamla Nikon D80, vilket är ett jättestort plus. Dessvärre går det inte att ställa in längsta slutartid, vilket gör funktionen menlös till annat än stillbilder. Borde ju åtminstone i teorin kunna fixas i en firmware-uppdatering.

En annan sak jag gärna skulle se i samma firmware-uppdatering vore möjligheten att zooma i bilden i samband med att den visas direkt efter att man tagit den. Som på Nikon. Nu måste man först trycka på "Play" för att kunna zooma. Finns ju ingen poäng alls med att det fungerar på det sättet.

Dessa två grejer är väl det jag irriterar mig mest på eftersom det känns som att det vore väldigt enkla för Canon att åtgärda.

Betalade 26 490 kr i kit med 24-105/4L, vilket känns ganska prisvärt.

Liknande produkter: Nikon D700

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 26490.00
2010-05-18 laibach

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Småbildsformat/FF, display, handhavande, storlek, numera pris
MINUS: Något slö AF, kanske för få fps för vissa

Steget från en 40D till 5D var efterlängtad. Och det är skillnad! Trivs mycket bra med att slippa crop-faktorn.

Dynamiskt omfång klart bättre, tycker jag.

Lite orättvis jämförelse med 40D, eftersom jag kör L-gluggar på 5D:n medan jag inte körde L-gluggar på 40D.

Storleken på kameran är perfekt, särskilt med batterigrapp, tillräckligt behändig för att vara vänlig att ta med sig överallt men ändå tillräckligt stor för att ge stadga. Med ett batterigrepp tycker jag den är perfekt, utan bg kan den kännas lite för liten.

Kommer man från Canon-familjen så känner man sig snabbt hemmastadd i menyerna.

On-off knappens läge har många klagat på. Tycker att den fungerar ok även om jag redan på 40D tyckte att utformningen var lite udda.

Vissar har klagat på att batteriluckan/huset i övrigt knarrar. Inget jag har märkt.

Jag använder kameran till annat än actionfoto. Därför lider inte jag av "långsam" seriebildstagning, 3,9 fps. För mig är nästan 4 bilder per sekund mer än tillräckligt. 40D kunde ta 6,5 bilder per sekund och det hade jag aldrig användning för. Testade någon gång och kändes som en kulspruta. Men det är från min utgångspunkt, dvs. inte actionfotograf.

Förhållandevis låg FPS-kapacitet tillsammans med en något trög AF gör att denna kamera, vilket väl knappast är någon överraskning, lämpar sig sämre för actionfotografering.

Med hög upplösning är den utmärkt för studio, landskap, porträtt etc. Höga upplösningen medger också ett bra utrymme för beskärningar i efterhand om man vill jobba på det sättet, allt utan att ta bort alltför mycket av användbar bildstorlek.

Displayen är underbar jämfört med 40D. Allt syns knivskarpt och det är inga problem att se om bilden blev skarp eller inte.

Att man kan videofilma med den är ett plus. Kan inte bedöma videofunktionen då jag ännu bara testat den helt kort och inte känner något behov av att använda funktionen, ännu.

Kameran ger helt klart möjlighet till bra bilder! :-)

Inköpet är en klar inspirationskälla i sig att utveckla mitt fotograferande!

40D är en utmärkt kamera på många sätt. 5D mk II är en ännu bättre kamera.

Idag går det i Sverige att köpa kameran för under 20 000 inkl moms. Det tycker jag är ett bra pris för en fullmformatare av denna kaliber!

Liknande produkter: Nikon D700, Sony Alfa 900 mfl.
2010-04-26 tost02

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

Är man van vid Nikon D700 så är det ett kliv bakåt sett ur användarvänlighet, saknar vissa features från D700 men det rör sig kanske mest om vana:-)
Oavsett det så finns det inget att klaga på gällande slutresultat och det är det som räknas i det långa loppet.

Och som alltid i livet är det roligt med omväxling även om kärleken till D700 består

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 0.00
2010-02-28 Hellberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Fantastiskt bra bilder.

Kundtjänst: Fantastisk! Under 24h leveranstid Sthlm-Malmö. Outstanding!

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 22516.00
2010-02-20 bengt-re

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra sensor, bra display, bra sökare, smidigt format, rejäl. Billig.
MINUS: Slö och osäker af, få af punkter som täcker för liten yta, långsam serietagning, sökaren sitter för djupt - felkonstruerat, top-display belysningsknappen sitter på fel ställe, standardinställningarna på brusreducering är på tok för kraftiga för att vara användbara.

Vettig vidareutveckling ifrån gamla 5D. En rätt bra kamera som är lätt att trivas med även om den har sina brister.

HD-videon är bara en plojgrej. Det GÅR använda, men inte utan en hel del tillbehör om resultatet skall bli vettigt. Vill man filma så köp en filmkamera istället som är gjord för jobbet...

Liknande produkter: 40D, 1Ds mkIII, 1D MkIII, 1D mk iv

Kundtjänst: Justera af, men det måste man med alla hus numera verkara det som så inget att ordaom, men det är surt att de inte kan skicka ut riktigt justerade saker direkt.

Köpt hos: Kungsholms Foto
2010-02-19 Dockland

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformat, bra vikt, bra grepp, allt jag kan önska av en kamera i funktionsväg. Fantastisk på höga ISO
MINUS: -

Tungviktare. Grymt tålig, bra vädertätning. Skön vikt och miljoner funktioner och inställningsmöjligheter.
Jag har haft kameran några dagar och upptäckt den fantastiskt låga brusnivån på bilderna. Upp till 3200 ISO kör jag dagligen på Auto-ISO läget, utan nämnvärt brusproblem. Kameran skjuter otroligt skarpt, "ojusterat" med mina 24-105 L och 70-200 L gluggar.
Jag blir mer och mer övertygad om att det var rätt för mig att gå upp till fullformat.

Köpt hos: FotoKungen
2010-02-09 amigo

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabbhet, HD filmning, Automatisk sensorrengöring
MINUS:

Ett klart lyft jämfört med MK I.

Köpt hos: FotoKungen
2010-02-08 Ekenborg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bildkvalité vid högre ISO, FF, IQ, objektivkalibrering
MINUS: Storleken på RAW-filerna (25-35 MB), högdagerprioritet

Från 400D är det ett jättehopp till denna kamera, bl a nytt menysystem att plugga in. Kameran har en enastående bildkvalité om man undviker att fota med högdagerprioritet (Highlight Tone Priority) som gör bilderna rejält brusiga och randiga.

Liknande produkter: Nikon D700, Canon 1Ds Mark III, Sony A900
2010-01-17 ekemannen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Buset (eller rättare sagt : avsaknaden av brus)
MINUS: Dyr ?

Sjukt lite brus, funkar bra att köra på ISO 6400 ! Går utmärkt att fota kvällsbilder utan stativ. Småbildsformat på sensorn (FF som en del säger) så det blir ordentlig vidvinkel. Tiden med små bildfiler är dock förbi...

Liknande produkter: Nikon D700, Sony a900

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 25000.00
2010-01-05 Apkatt

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bilderna, kvaliten generellt.
MINUS: Inte kommit på några hittills.

Ett rejält steg upp från min gamla rishög 400D.

Liknande produkter: 7D
2009-12-18 Timo M

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Gick blixtsnabbt att komma in i trots att jag inte använt digitala Canonkameror förut. Närmaste Canon är EOS3, som D5 påminner åtskilligt om, på gott.
MINUS: Inte grävt så djupt ännu... inga påtagliga. Möjligen ngt avig öppning av luckan till batteriet men det kan man säkert leva med.

Instämmer i de kommentarer som väger åt det positiva hållet. Och kan hålla med om en del av de mindre positiva. Överlag en fantastisk kamera. Hur mkt bättre behöver det bli... En sak som inte kommenterats; min son, nio år gammal, är som alla sina bröder och systrar i sin generation, oerhört driven mackapäranvändare. Så även D5:an visade det sig. Han har hittills plåtat med M6, EOS 3 och div digitala kompakter. På morgonens Julavslutning bad jag honom ta litet bilder med D5:an. När vi skulle hem sade han ”... pappa, jag har tagit trettisex bilder... och jag kan ju den här kameran nu..." (när han fingrade vant med kontrollerna och visade sina bilder). Behöver det bli enklare eller mer användarvänligt än det (jaja, vi snöade inte in på histogrammen, lagringssättet eller så ;). God Jul och Gott Nytt bild-år-2010, nu skall D5:an till sol och värme, så får vi se vad den går för!

PS: Priset inkl 35mm 1,4 LUSM.

Liknande produkter: Leica M9... men veckopengen räckte inte ;)

Kundtjänst: Scoenherrs foto, mkt ba service. Priserna verkar OK, särskilt mht bemötandet.

Köpt hos: Schönherrs Foto Online

Pris: 40000.00
2009-12-17 paddmannen

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: bruslösheten, storleken, hd-videon..
MINUS: detaljerna...

Tja, det är väl meningslöst att rada upp allt kameran är bra på. Det har gjorts miljontals gånger redan.
Men om man ändå skall nämna något så blir det:

-Välvald kompromiss mellan upplösning och brus.
-Utmärkt ljusmätning, det känns som kameran aldrig missar.
-HD-videon är ingen plojgrej. Det är the real mackoj.

Sen kan man reta sig på småsaker.
Onoffspaken.... designern som ritat denna är nog sadist och detta är hans hämnd på mänskligheten. Varför gör man en spak som går åt fel håll och som är så liten? Och som sitter långt ifrån avttrycket? Är det meningen att man skall missa bilder?

Halsremmen är underlig, den krullar sig som sladden till en gammal bakelittelefon. Hur kan det komma sig?
Man får ”rulla tillbaks” den i parti och minut, annars ser den ut som en snok som spelar död.

Jag tycker kameran har underliga ljud för sig. Spegeluppfällningsmekanismen låter som när man avfyrar en utsliten luftpistol. Spjiong säger det.

Det tråkiga med stora tillverkare som canon är att de har råd att medvetet begränsa funktionaliteten i sina apparater. Exempel på det är att man inte har AF-konfirmation med manuell fokus om objektivet inte har ett chip som känns igen av canon, trots att detta inte alls är nödvändigt.

Batteriluckan är ingen höjdare. Nageln böjs åt ”fel håll” när luckan öpppnas. Ännu ett jobb av canons sadistiske formgivare kanske. Han hoppas nog att kunderna bryter naglarna.

Vad är det som är så viktigt med ”picture styles” så att den fått en helt egen knapp? Om man däremot skall välja tyst läge eller spegeluppfällning så måste man in i menyerna och rota...

Själva huset känns väl inte så där jättevälbyggt. Det har inte den där hårda, solida stöttåliga ytan som en 1D, utan plasten känns mer som den lätt skrovliga ytan på ett gåsägg och ungefär lika solitt. Men gåsägg knäcks ju inte så lätt så det lär vara tillräckligt.

En pop-up-blixt för trådlös styrning av andra blixtar hade inte varit fel. Nu måste man använda ST-E2 som ser ut som en radarvarnare
från 80-talet. Skäms canon.

Ja,ja. Men om man kan leva med avbrutna naglar och lite menyknappande så är kameran förbannat bra.
Visst är den lite pappigt byggd, men om det är priset att betala för att få en fullformatkamera med brutal bildkvalitet som även vanliga dödliga kan köpa så är det helt OK.

Dessutom är den riktigt kompakt för att vara en fullformatare, faktiskt inte mycket större än sina simplare cropsyskon.

Sen skall canon ha en eloge för att de gör snygga kameror, uppenbarligen har inte den sadistiske formgivaren sina smutsiga fingrar med överallt.

"Karosslinjen" över spegelhuset är riktigt sensuell...
Om 5D2 varit en människa hade det definitivt varit en hon, säkert med schysst xxxxx också.

Sonys och Nikons kameror är kanske honor de också, men i sådana fall handlar det om en rundlagd tant som jobbar i ett storkök i Novosibirsk som kokar 500 liter kålsoppa åt politbyrån.

Liknande produkter: A900

Köpt hos: canon
2009-12-14 blixtkub

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Hög upplösning, bra brusprestanda, hd-filmning och småbildsformat.
MINUS: Inget jätteminus, men på-knappen sitter lite dumt till..

Har haft denna kamera ett tag nu och kan bara säga att bildkvaliteten är fantastisk, kameran känns gedigen och väldigt lättanvänd. Kom snabbt in i Canons menyhantering trots att jag kört Nikon innan. Skärmsökaren funkar perfekt vid stativfotografering tack vare smidig åtkomst och bra skärm. Filmning fungerar klockrent, dock blir det väldigt stora filer så en bra dator underlättar vid redigering.
Köpte med 24-105´an.

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 32900.00
2009-11-22 JagCanonist

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvaliten,storlek på kameran(stora händer). Lätt att hitta i menyer. Batteri livslängd OM man inte använder Liveview eller filmar. Imponerande HD filmning OBS! Om man har brottom så lämna kameran i on läge så startas den med avtryckaren vid akut behov,det tar inget på batteriet,MYCKET SMIDIGT !
MINUS: Autofocus MYCKET sämre än väntat.(Oavsett objektiv) Långsam serietagning 3,9 b/s Batteri slukande filmning och Liveview Den får ses som en "Kamera" inte action kamera.Greppet,Inte kunna använda blixten lös som med 7D:an och Nikon's kameror. Vädertätningen MYCKET sämre än Nikon's D700,D300 Ögon musslan för platt(Model äldre)Det kanske inte alla tänker på? Men jag har stor näsa och då är det stor skillnad på kameror och denna käns riktigt gammal. Batteri slukande filmning och Liveview Den får ses som en "Kamera" inte action kamera. AF vid filmning ......värdelös,bara att lära sig focusera manuelt. programvaran som medföljer är lite tillkrånglad och osmidig,smart liveview visning direkt på datorn men som sagt denna dumt tillkrånglad,otydlig,ologisk.

Har haft den sedan mitten av januari 2009.
Köpt som KIT(Kamera + EF24-105)
Och det började inte bra med knarr i HELA greppet,INTE BARA kort luckan.
Som för övrigt fortfarande efter utbyte knarrar.
EN FEL KONSTRUKTION det syns direkt när man studerar varför knarret kommer.Måste känna på 7D för kortluckans konstruktion ser ut att vara lika kass där.
(Tillåts rulla/tvinna sig i läget,sett underifrån,inga kanter som stöd för detta när tunga objektiv används).
Greppet käns billigt.

Liknande produkter: NIKON D700

Kundtjänst: Canon RCC i Göteborg bytte luckan,men den fick dit direkt igen för att åtgärda det stora felet(Grepp knarr,hela greppet sviktade lite när man höll i kameran) som ändå var uppskrivet som et fel på deras dator(sommar 2009).(Är fler drabbade ? Canon RCC G-borg har fixat en till med samma problem.Våren 2010)
Tråkig väntan och besvär,men positivt att jag fick en lånekamera vid inlämnandet 1D mk III .Den kändes mycket äldre än 5DMkII men autofocusen var en njutning att använda.
Och detta gjorde också att nästan alla action bilder var i focus.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 31500.00
2009-11-04 saalt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: IQ, storlek, funktioner
MINUS:

Kamera med extremt hög bildkvalitet för pengarna

Köpt hos: Kungsholms Foto
2009-10-06 arkadia

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

Jag kan bara säga två ord: KANON CANON!
Den bästa kamera jag har haft någonsins. Har varit på öknen i Skagen och den har hållit sanden, I am impressed!

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-10-03 hamsi

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: 21M.pixel,HD-film, snabb AF, egna inställningar, D-lite auto !! , CA-auto för nybörjare,hög iso 6400 brus fri
MINUS: ingen inbyggd blixt :( 3.9 bilder !! varför inte 6 eller 9 bilder

Fick hem kameran idag. Tycker att kameran känns helt okej i handen men man behöver en batterigrepp till huset då annars det blir dålig balans med 24-70mm L. Så nu blir det dags att investera på batterigreppet i veckan :)

i övrigt vad kan man berätta om kameran, den e lätt i vikt och , bilderna känns väldigt proffsigt ut i första ögon bliket du avfyrar. HD-filmningen e excellent tycker jag, jag har inte provat kameran riktigt ännu men så mycket som jag har testat idag så e den värd sin summa, L optik e ett måste för att få ut maximal effekt ur kameran.

jag åter kommer om bildkvaliten senare....
_________________________________________________________

Så nu har jag testat igenom både med att fota och filma

Foto : vilka enastående bilder den presterar alltså wow !!!
att det gick att ta bilder på 16Mb i Jpeg format var grymt stort men samtidigt behöver du inte ta bilder i RAW-format och redigeringarna räcker gott och väll i 16 MB storlek.
Kvaliten e skarpt och under bar att titta på och att man kan jobba på hög iso-tal e fördel och bra gjort av canon att sätta upp 3200 utan brus fria bilder :) kameran kändes svårt från början men nu när man har lärt sig canon oxå så känns allt som tidigare att hitta rätt som en plätt :)
Kvaliten e av hög klass och kameran e snabb i AF, skärpan sitter där den ska, och att man kan ha olika bildval så som portätt,landskap,studio-P, snabbshot-p naturtrogen, e jätte bra tycker jag

Video: wow wow wow !!! bättre än fotot tycker jag hahah.. nä men det e för grymt kvalite , mycket plus på att man kan byta till vilken glugg man vill för att få en kräming bakgrund. Canon made it perfect camecorder !!!!

Liknande produkter: Vet inte

Kundtjänst: ?

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 24980.00
2009-08-19 Lars Nordström

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet: Hög upplösning, lite brus, bra tonomfång. Sensorrengöring. Bra skärm. Bra ergonomi.
MINUS: En inbyggd blixt vore inte fel, men inte heller något jag saknar.

En lysande kamera (5D) har vidareutvecklats i rätt riktning. Man känner igen sig, vilket är bra, huset är klassiskt och renskalat. Jag upplever sökaren som lite mer lättavläst. Framför allt är brusnivåerna på högre isotal det bästa. Nu går det bra att plåta på till exempel iso 1600 och 3200 utan att skämmas i seriösa sammanhang. Kameran är i jämförelse med andra proffshus relativt lätt, vilket tillsammans med brusprestandan gör att jag kan oftast kan skippa stativet och skonar mina axlar mm.
Bildkvaliteten är utsökt. Ibland tenderar högdagrarna att bli utfrätta, inget unikt, och inget jätteproblem, det gäller bara att vara lite noggrann.

Liknande produkter: Nikon D700.

Kundtjänst: Mycket bra! Scandinavian Photo rekommenderas å det varmaste.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-06-28 gedjan

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitén, brusprestanda på höga ISO, ingen brännvidds förlängning, plus för video.
MINUS: Inget, möjligtvis stora filer vid redigering samt "krånglig" hantering vid Live View innan man lärt sig.

Uppgraderade från en 40D. Och valde mellan denna och en 1D MKIII (begagnad). Men föll för denna då denna passade mina behov bäst.
En underbar kamera, och kommer du från Canon världen är du igång direkt med den, med alla logiska menyer. Bortsett från Live View som tog en stund att lära sig.
Då jag är "uppvuxen" med 24x36 så uppskattar jag, att jag inte får någon brännvidds förlängning på den. Känner igen mig direkt vid alla brännvidder. Kan samtidigt vara en nackdel, då alla objektiv blir lite korta...
(Kräver också lite mer av objektiven om du skall utnyttja den fullt ut).
Men det överväger bildkvalitén samt med sina grymt bra brusegenskaper vid höga ISO.

Liknande produkter: 5D, 1DMKIII

Kundtjänst: Inte behövt anlita dom.

Köpt hos: Björns Foto, Varberg
2009-06-25 Lok

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, brusnivåer, filmläge och handhavande
MINUS:

För mig ett helt komplett paket, grymt bra bildkvalitet med rätt glas och brusnivåer som innebär att även många bilder tagna på ISO 6400 är klara "keepers". 12800 och 25600 fungerar bra i webbformat, och det gör absolut ingen skada att de finns där.

Den stora revolutionen för mig ligger dock i filmläget, där den sedan uppdateringen i början av juni är helt outstanding. Svårhanterlig, men när man börjar lära sig knepen blir man belönad med ruggigt bra klipp.

Seriebildstagningen räcker till för mina behov, de som inte klarar sig på 3,9 fps har nog heller inte den här kamerans övriga egenskaper högst på sina prioriteringslistor.

Liknande produkter: Canon EOS 5D, Canon EOS 50D

Kundtjänst: Fungerar väldigt bra.
2009-06-22 almis

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Fantastisk bildkvalitet och dynamik i bilderna, bl a genom ett djup som jag inte får i APS-C formatet. Fullödiga färger med nyanser.
MINUS: Egentligen inga. Möjligen stora filer och svårigheter med att se live view i starkt ljus.Hade i början svårt att samtidigt ställa in slutartid med AV-prio och tvärtom.

Absolut toppenkamera som trots oerhört många inställningsmöjligheter är ändå lätt att hantera. Manualen rekommenderas dock för att utnyttja hela potentialen. Men ta en bit i taget. Avslöjar direkt mindre bra gluggar vilket kan göra den något mer "dyr i drift".Kan behöva batterigrepp för stående foton för bättre balans.

Liknande produkter: Canon 5d

Kundtjänst: Mycket bra. Lånade ut demo ex

Köpt hos: Schönherrs Foto Online

Pris: 25000.00
2009-06-19 pullman

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliteten. Ljusmätningen. Lättanvänd. Lätt att lära sig och att konfigurera.
MINUS: CF-kortsluckan. Användarvänligheten vid Live View och videofilmning.

Bildkvaliteten är ofattbart bra. Om man inte behöver printa på A3 och uppåt, och om man brusreducerar och trixar i Photoshop, kan man faktiskt använda iso 12000 och 25000. Upp till 6400 är bilderna skitbra. Med en ljusstark lins kan man fota i nästan mörker och få kanonbilder. Har helt omdefinierat fotografering för mig. Skärpan på de lägre iso-talen är magisk.

HD-filmerna blir kanon.

Skärmen är skarp och tydlig. Har inte upplevt det andra skrivit att den inte syns bra i solljus (man kan ju också hålla för med handen :) Ett solljusläge som på Leica C-Lux skulle inte ha skadat förstås. Men det faktum att det inte finns påverkar, enligt min mening, inte användbarheten. Har heller inte märkt att skärmen repas lätt eller att Mode-knappen lätt ändrar läge. Min knapp har tydliga lägen.

Förstår inte klagomålen att det skulle vara för få AF-punkter då jag alltid och endast använder den mittersta för att få skärpan där jag vill ha den.

Om man har använt EOS-kameror (SLR eller DSLR) så lär man sig kameran på några minuter. Även om man är ny till EOS-systemet så är kameran väldigt lätt att komma igång med eftersom det är lagom många knappar som alla sitter logiskt till.

Om man klämmer på handgreppet knakar plasten lite grand för att CF-kortsluckan inte sluter till så bra som man kunde önska. Detta är dock det enda som påverkar känslan av att detta är en väldigt välbyggd kamera.

Kontrollerna vid Live View eller videofilmning är inte jättelätta att använda men när man väl lärt sig dem funkar det bra.

Jag förstår inte nödvändigheten av Creative Auto-läget men det faktum att det existerar påverkar inte min uppfattning om att detta är den bästa kamera jag någonsin använt.

Liknande produkter: EOS 1N, EOS 650, men ingen DSLR förut.

Köpt hos: Kamera-express.nl

Pris: 24000.00
2009-06-18 Stefan Isaksson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet, Filmfunktionen, Bildskärmen, Live view.
MINUS: Autofokusen

Fantastisk bildkvalitet. Plastigare än 1DsMKII (ägde innan) samt sämre autofokus (precision och hastighet) och förmåga att hitta rätt i dåligt ljus, men bildkvaliteten är väl så bra och mycket billigare. Lättare och mindre vilket gör den smidigare att ha med sig överallt än 1 serien.

Live View användbart för kritisk fokusering, t.ex. vid makrofoto.
Fler autofokuspunkter längre ut i hörnen hade inte heller skadat.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 25600.00
2009-05-20 Andreas Nordgren

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen och skarp
MINUS: Finns inga minus

Efter lite mer än en månads användning av 5D mark II kan jag bara konstatera att det är den bästa kamera jag hållt.Den var värd varenda krona. Samtidigt var det för mig första ff-kameran har tidigare haft crophus som 400D och sedan 40D.Bruset vid höga ison är så otroligt lågt om man jämför med de tidigare husen man kört. Filmfunktionen kändes mest som en bonus och har bara testat den då kameran var ny, fast har sedan dess ej filmat något då jag ej har intresse i det. Upplever att bilderna får en helt annan stuns och blir på alla vis bättre. Om man vill kan man göra väldigt kraftiga beskärningar då man har 21 mp. Fotar mest landskap, porträtt och detaljer så jag har aldrig haft problem med fps på huset.

Liknande produkter: 5D (första serien)

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 0.00
2009-05-09 IDÉ Media

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb och snygg. plus för video
MINUS: Video inställningarna.....

Har tagit ca 11000 bilder nu!
Den är lika otrolig varje gång.
Skulle vilja ha fler inställningar i
videoläget men i övrigt inget att klaga på.

Liknande produkter: Har inte sett något men samma kvalité i den här prisklassen...

Köpt hos: Webhallen.com

Pris: 34990.00
2009-04-21 RolfE

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Upplösning, brusprestanda vid höga ISO-tal
MINUS: Att batterigreppet till 5D inte passar

Fantastisk skärpa och upplösning med bra optik.
ISO-prestandan är underbar för en naturfotograf som ofta fotar i svagt ljus. Förhållandevis "tyst".

Köpt hos: Media Markt

Pris: 24995.00
2009-04-19 Nicke bur

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Storlek, vikt, robust,bildkvalite, ISO-hanteringen, filmläge
MINUS: Inga direkta, kan vara lite knepig att filma med när det finns många olika ljuskällor, men det är nog bara vanesak.

En mycket solid kamera, med bra bildkvalite och färgtoner,
en otrolig ISO-hantering,
Hade en Canon 40D innan och trodde inte att det skulle bli så
stor skillnad i bildkvalite och färgåtergivning, det känns som mina objektiv har fått ett nytt liv....

Liknande produkter: Canon 5D

Kundtjänst: Bra kundserivce, mycket trevliga, även kul när personalen har en egen sådan kamera, som dom kan ge tips.....

Köpt hos: Inet Data

Pris: 24495.00
2009-04-14 Martin Doshé

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Grym bildkvalité, bra byggd, brus? finns det! ja på 25600 då ser jag det ganska bra. Men jag jämför ju med min 450!!!
MINUS: Större grepp än min 450, men ändå litet när kameran i övrigt är större än just 450. Vikten känns efter en dag på banan(måste nog träna kanske...) Och detta utan batterigreppet.

Har inte haft den i många dagar, men till helgen blir det hård test. Speedway i vetlanda väntar.
En rejäl kameran som är bra mycket större än min "gamla" 450, men så fort mitt BG-E6 kommer blir allt bättre.
Men dom bilder jag har tagit så här långt ger ett gott intryck:)

Liknande produkter: A900 men ändå inte:)

Kundtjänst: snabba, duktiga, kunniga!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 25000.00
2009-04-07 mathiaso

Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Otroligt snyggt brus, fungerar riktigt bra upp till ISO3200
MINUS: chassit och kvalitetskänslan, taskig respons i avtryckaren, min fräscha MacBookPro orkar inte spela upp HD filmerna flytande =)

Fantastiskt bildresultat!!! Upp till ISO3200 är de RIKTIGT bra.

Är dock besviken på kvalitetskänslan, kanske något kräsen efter mina år med EOS 1or... men chassit "Knarrar" när jag använder den och minneskortsluckan gnisslar. En dag hittade jag en skruv på golvet som "trillat ur"??

Har jag kanske fått ett måndags ex?

Liknande produkter: EOS1d MKIII, EOS 5D MKI

Kundtjänst: Inlämnad efter 4 dagar hos Canon RCC i Göteborg, otroligt bra service SOM VANLIGT =)

Köpt hos: Spanien

Pris: 2064.00
2009-04-06 fieldy

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitetskänsla, fantastisk bild och filmkvalité, display, meny, batteritid.
MINUS: Avsaknad av 24fps i filmläget (för filmkänsla).

Underbar kamera med filmfunktion, i HD-upplösning, vilket gör att den fyller fler användningsområden.
I filmläget gör den stora bildsensorn att skärpedjupet ser ut som 35mm film. Dock saknas funktion för att välja en lägre hastighet som 24fps, för att simulera riktig film, vilket även skulle resultera i mindre komprimering och högre bildkvalitet. Å andra sidan så kan man dra ner hastigheten från 30fps till 24fps och få riktigt snygga slow motion scener :)
(Sport events filmas oftast i 30fps, film filmas i 24fps)

Som stillbildskamera är den över mina förväntningar!

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 24990.00
2009-04-03 Jan-Michael Breider

Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Enastående bildresultat även på högre ISO-värden.
MINUS: Svårt att se display i starkt ljus, modeknapp som ändrar läge för lätt, felaktigt placerade AF-punkter

Fick min kamera några veckor innan jag skulle åka på en tre veckor fotoresa till norra Finland och ishavskusten. Har använt en Eos-1Ds Mk III i nästan 1 1/2 år och kan inte låta bli att ha den som referens. Filmfunktionen än så länge helt ointressant för mig så den har jag inte tittat på ännu.
Bildresultatet är som förväntat oerhört bra eller t.o.m. bättre än så. Känns nästan som om den ger bättre bildresultat än min Eos-1Ds på högre ISO-tal. Efter att ha kämpat tre veckor med temperaturer ner mot -25 grader och stark vind är det dock några saker som retar mig mer eller mindre.
1. Displayen är den klart sämsta jag haft (och det är några stycken). I starkt ljus ser jag inte värdena på exponering i underkanten. Samma uppfattnig hade en av Finlands bästa fågelfotografer Jari Peltomäki också.
2. Mode-ratten på ovansidan ändrar lätt läge utan att man vill det (liksom på mina Eos 50D). Går man med kameran på axeln och optiken inåtvänd fastnar ratten i rocken och sedan vet man inte vad man har inställt när man snabbt skall ta en bild.
3. Avtryckarknappen har dålig känsla. Med fingervantar på upplevde jag flera ggr att inget hände när jag skulle ta bilden. Jari Peltomäki hade inte samma upplevelse.
4. Bra batterikapacitet, men varför i hela världen ytterligare ett batteri och nu tre olika batteriladdare i bagaget.
5. AF är inte bra liksom på förra modellen. Orättvis jämförelse med Eos-1, men denna kamera är verkligen inget för actionfoto.
6. AF-punkterna sitter fel. Alldeles för centrerat för att den skall bli någon verklig nytta med att ändra fokuspunkt. Porträtt på stående format med fokus på ögat går knappast med normal komposition.

Som sagt en del skavanker på en annars fantastisk kamera. Bildresultatet i dåligt ljus är uppseendeväckande bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 24000.00
2009-03-29 Fridberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Handhavande, bildkvalité, display, upplösning
MINUS: Inget ännu

Har nu haft min MkII i ca en månad, köpte den lätt begagnad. Äger sedan tidigare en 5D som jag är mycket nöjd med men denna kamera är helt suverän! Har nyss fotat en teaterföreställning på höga isotal och resultatet är förbluffande bra. Visst syns bildbrus vid 6400 iso men beroende på vad man fotograferar naturligtvis så är det inget som stör nämnvärt. Finns också bra program som "tvättar" brus. Har inte hunnit testa videofunktionen ännu men ska snart spela in en liten musikvideo. Det ska bli spännande.

Har nu använt kameran till video och det har fungerat mycket bra och resultatet är enastående. Om jag ska klaga på något så hade jag önskat manuella möjligheter och att mikrofoningången inte har automatisk nivåreglering. Nu har jag spelat in ljudet separat och lagt ihop det i datorn. Fungerar det också men är lite mer besvärligt. Automatisk nivåreglering skulle förstöra ljudet för mig.

Se exempel här: http://www.youtube.com/watch?v=mnxCZW6BMJ4
Tryck på HD-knappen så ser det bättre ut. Fast originalfilen ser mycket bättre ut kan jag lova.

Köpt hos: Privat

Pris: 21000.00
2009-03-20 Hoja

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket fina och rena bilder upp till 1600 ISO. Bra batteri.
MINUS: Fokuspunkten måste justeras beroende på objektiv. Hackig film-resultat när bildstabiliseringen är aktiv!

Mycket bra kamera med en suverän display, snabb och exakt autofokus. Lättåtkomliga knappar. Mycket bra kvalitet i RAW format.

Liknande produkter: Nikon D300

Köpt hos: Webhallen.com

Pris: 23290.00
2009-03-20 Anden

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fantastisk bildkvalitet. Upplösning. Filmfunktionen. Live View. Sökaren.
MINUS: Kräver stora hårddiskar och minneskort.

Som en 5D på steroider. Superkamera som passar mig perfekt. Fotar mest macro, porträtt och landskap.

Liknande produkter: Har tidigare ägt 300D, 10D, 20D, 400D, 40D, 5D, 1D, 1D MK2
2009-02-19 Pall

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalité, filmfunktion, känslan i huset m m
MINUS: Något "oskönt" batterigrepp.

Betydligt bättre kvalitetskänsla i huset än gamla 5D. Nästan allt är förövrigt bättre! Man skulle dock kunna tänka sig fler korsformade AF-punkter än bara den mittersta. Canon har fortsatt sin tradition med snyggt designade kamerahus med få knappar, dubbla inmatningshjul och joystick. Motsatsen är Sony A900.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 21500.00
2009-02-17 remsan

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: bildkvalitet, många pixlar, kanon video
MINUS: man måste koppla in en extern stereo mic för bra ljud insp.

Björn Sorkin har skrivit en underbar omdöme för Canon. Jag vill komplettera för video delen.
Att filma med 5Dmk2 i dåliga ljusförhållande ger mycket mindre brus än med en vanlig videokamera (jag har jämfört med min canon hv20).
Jag har filmat på natten, har filmat i dagsljus och studioljus.
Filerna blir stora men de är lätt att arbeta med om man har t.ex. after effects.
Det är en plus att kunna filma med en macro eller wide objektiv. Ställer man in skärpan rätt på motiven blir resultaten mycket bra.
Canon väljer själv vilken F, ISO eller exp. tid men man kan tvinga kameran att använda en viss bländare:
http://www.vimeo.com/2530166
Mera info om hur kan man trixa med kamera kan man läsa här:
http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=14&t=187
En nackdel med kameran är att det blir svårt att installera den på visa Steadycam när kameran har en stor objektiv. Då kan egenskaperna för balansering av den Steadycam ändras avsevärt.

Liknande produkter: inga, det är bara den som gäller för mig

Köpt hos: Dustin

Pris: 23900.00
2009-02-15 Alex Freeman

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Många pixlar, bra bildkvalité, alla fördelar med FF, acceptabla bilder i upp till 3200 ISO. Video???
MINUS: Fokuseringspunkter är för få och de sitter för nära center och har ingenting att göra med t ex den tredjedels regeln eller det gyllne snittet. Saknar inbygd blixt i situationer då t ex upplättningsblixt behövs, då ska man alltid ha en extern blixt i väskan. Blixtsystem ger alltid -2/3 mörkare bilder, värdelös ETTL-II - "evaluate" om ngn reflekterande ytan finns med i bilden. Plastig 3" skärm - lätt att få intryckningsskador (repor och sprickor) från andra föremål i fotoväskan. Varken autofokus eller diafragma/ISO kontroller i videoläge. Otroligt dålig inbyggd mikrofon. Ingen möjlighet att lägga audiokommentarer till bilder. Ingen inbyggd GPS modul för att platsmarkera bilder (tom billiga mobiltelefoner har det!). Bara en enda tillbehörsko ;-). Med Canons politik behövs det minst tre - Canon Speedlight Sändare ST-E2, GPS, extern mikrofon osv. ;-) Sökaren kunde vara ännu bättre, varför inte 100% coverage och 0.74x magnification. När försvinner den gulaktiga färgstick i Canons viewfinders? Knarrande minneskortluckan, man känner med handflatan att den sig rör lite. Det finns en hel del sådana små? saker som t ex sisådär AF, bara 3,9 bilder per sekund osv som jag tänker inte ta upp här.

En bra kamera med bra bildkvalité. Förväntade mig mer vass kamera till det priset. Canon har alltid varit snål och tillbakadragen när det gäller inbyggda finesser.

Liknande produkter: Nikon D700, Sony A900

Köpt hos: Media Markt

Pris: 31500.00
2009-01-21 Sportdykare.se

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra brusnivåer vid höga ISO, Suveränt bygge, underbara menyer och kamerakänsla.
MINUS: Den lilla joysticken tycker jag var så där ;)

Har inte hunnit testa den så mycket än, men den fotar grymt bra i dåliga ljusförhållande - och jag blev lite impad av creative mode som fotar riktigt bra.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 31500.00
2009-01-10 steve eilertsen

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: allt från bild kvalite till känslan av kvalite i huset det andas genuint!!
MINUS: har inte hittat några direkt. den är optik känslig å vill helst ha l optik å det får den !!

ja inte saknar jag min gamla 5d längre. det har hänt en hel del på 3 år. å denna kommer å hålla 3 till sanna mina ord. så den gamla 5d får bli backup å tösen får 40 d skit kamera i sammanhanget. en gång ff alltid ff så enkelt är det gött å trycka till alla jädra snillen som spekulerar som sitter å snackar om å köpa nikon d3x nu skiter jag i dom jag har råd med 2 ff det ni som jämt klagar på mig vad har ni ?????

Liknande produkter: d3 d700 ett skämt på 12 miljoner pixlar polarn köpte sin å jag får säga att den var skön å hålla i men det var allt åxå. ett slags ff i 5d wanna be känns det som när man jämför dom på alla punkter å då menar jag allt vi pratar om förstoringar i kvadrat yta nu å inget annat

Kundtjänst: kommer nog aldrig behöva nån min gamla 5d tuffar på å behövde ingen så varför skulle denna vara sämre ??hehe

Köpt hos: ja inte i sverige iaf å under 20000 å en skön sem på köpet !

Pris: 0.00
2009-01-10 BugEyes

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, batteritid, skärm, sRAW mm
MINUS: Lirar lite konstigt med min 580EX och ger underexponerade blixtbilder

Jag har nu hunnit använda denna kamera i ett antal olika situationer och kan ge ett preliminärt omdöme. Det jag har att jämföra med är 5D, 20D och 40D.

Bildkvaliteten, den absoluta bildkvaliteten förutsatt att bilder är rätt fokuserad och exponerad är tämligen fantastisk. I studiobilder känns nästan efterskärpning överfödig då bilden känns krispig rätt ur kameran. Alla mina kameror presterar bra i den miljön men denna går ett kliv längre.

ISO prestanda, om man inte luras in i 100% crop träsket ser bilderna bra ut redan från kameran upp till ISO 3200. Jag har upptäckt att formatet sRAW1 fungerar som en magisk brusreducering i sig. Jag hoppades att jag med denna kamera inte skulle behöva dra mig för ISO 3200 och mina förhoppningar har infriats. Bedömer att jag har ca 1 steg upp från 5D och ytterligare ett om jag nöjer min med 10+ mp bilder i sRAW1. En lätt brusreducering i råkonverteraren (använder Lightroom) räcker till rätt exponerad ISO 3200 och NeatImage pro rensar upp ISO 6400 hyggligt. Det finns två inställbara ISO mellan 3200 och 6400, 4000 och 5000. Dessa ser man inte i tester men jag upplever att ISO 5000 ser rätt mycket bättre ut än 6400.

AF, jag var grymt besviken när jag läste att det är samma AF modul som i gamla 5D. Nu när jag har satt den på prov är jag inte längre besviken då den visar sig fungera mycket bättre. Med 5D hade jag ofta problem när jag använde andra punkter än mittpunkten, jag har provocerat nya kameran men inte lyckats återskapa problemet som yttrade sig i att fokus hamnade på bakgrunden. Jag har också fotat hockey i dåligt ljus med AI servo och det funkade toppenbra. Har sedan fotat elithockey i bra ljus och där var det väl lite mer tveksamt, ganska stor andel bilder som inte var fullt i fokus men dom flesta vad det. Ingen bakfokus på sargen som det ofta blev med 20D men kanske något segare än 40D.

Film, har jag provat och visst funkar det men jag är inte människa att göra något vettigt med det utan AF. Jag struntar i den funktionen helt enkelt då jag har en videokamera med AF till sådant.

Batteritid, håller man tassarna borta från liveview och film känns det som en evighetsmaskin.

Helhetsintryck,
Kameran känns rappare och roligare att jobba med än 5D. ISO förbättringen har gjort det möjligt att ta snygga bilder i situationer som jag inte klarade förut. Mina bilder tas väldigt ofta i svagt ljus och att få ett eller mer steg jag vågar ta ISO mässigt är guld värt. Att en kamera som ger alla dessa möjligheter är så pass billig är ett extra plus.

Liknande produkter: Nej, hade väntat länge på denna

Köpt hos: Kungsholms Foto

Pris: 22495.00
2008-12-31 David Bicho

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Litet och lätt hus med sanslöst bra bildkvalitet. De 14 bitarna gör att man kan exponera ännu ljusare än man vågar i 12-bitarskamerorna och därmed få upp bit-informationen till de åtråvärda övre regionerna i bit-djupet vilket ger mycket, mycket bättre tonalitet och overall-kvalitet. Filmningen är en bra bonus jag hoppas kunna forska vidare när någon kan bekräfta att det går att konvertera 30fps till 24 el 25 med bra kvalitet. Eller uppgraderad firmware med justerbar fps, slutare och bländare. Då jäklar. Ett tredje plus är avtryckaren. Har inte riktigt lyckats komma på vad det är som gör det, men av någon anledning kan jag smeka av bilderna stadigare med 5D2 än med 1D3 som i sin tur resulterar i skarpare bilder handhållet. Har försökt analysera om det är lättare avtryck, eller kortare väg till avtryck eller bara lite annorlunda ergonomisk placering och just nu lutar det åt det sistnämda. Det är något som gör att jag behöver spänna hela handen mindre för att trycka av. Skitbra!
MINUS: AF-en är inte mycket att hänga i granen jämfört med 1DsMk3. Med endast en korslagd AF-punkt i mitten blir ibland knivigt när man inte vill komponera om för att behålla skärpeplanet exakt vid kortare skärpedjup. Ang. filmningen så sker den i 30fps vilket ger lågbudgetkänsla för det frame-rate-kräsna ögat. För webb och enklare videoproduktioner är det ingen nackdel alls, men om man vill plåta lite mer cinematiskt och t.ex musikvideos funkar inte 30fps alls tyvärr. Inväntar att någon kan bekräfta att det går att konvertera till 24/25fps utan att det ser skit ut... Tills dess väntar jag med filmandet på mer avancerad nivå. Ang. ISOt så är det väldigt, väldigt likt 1Ds Mk3 varför jag blev lite "besviken" då jag hade hoppats på ett par steg till. Ok - 5D2 håller ihop de mörka detaljerna lite bättre än 1D3 på iso 1600 och uppåt när man ljusar upp efteråt, men det är ändå så brusigt att det inte är något man vill ljusa upp. I de ljusare partierna är bruset samma som 1D3. Men visst, det är kul att kunna köra ISO 25600 när det kniper, men mer än kul är det inte.

Hade tidigare 5D som andrakamera till min 1Ds Mk3, men den låg mest i kameraväskan trots att 5Dn i sig är en fantastisk kamera. Den stora skillnaden i upplösning och bildkvalitet (5Dns bildkvalitet är snorbra, men skiljer sig rejält i hur man efterbehandlar bilderna) gjorde att 1DsMk3 fick göra allt jobbet.

Nu har jag samma fantastiska bildkvalitet från 2 kameror och jobbar därför oftare med 2 hus samtidigt.

Liknande produkter: 1Ds Mk3

Köpt hos: YFO

Pris: 25000.00
2008-12-30 bosse47

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: bättre på allt än gamla 5d
MINUS: inga än så länge

Har haft en 5d är mycket nöjd med 5dmk2 har inte hittat några som helst fel ännu men vad finns det för eventuella fördelar med Raw-s det verkar ju bara en mindre (sämre?) variant av raw formatet har man nu köpt en kamera med en himla massa pixlar så skall man väl använda dom (större är väl bättre eller?)

Liknande produkter: canon 1ds mk3

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 31500.00
2008-12-30 Wolfgang60

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: snabb, högt ISO-tal, tyngden, greppet, menyn, displayen
MINUS: har inte hittat några ännu /Synd att det skall ta så lång tid med tillbehören ... Batterigrepp o extrabatteri!

En "Canon" kamera! Den är mycket snabb på AF, den har raw-s, den är vädertätad. Ergonomisk med ordentligt gummigrepp.
Skarp och stor monitor. Logiska och lättmanövrerade menyer.

Men Störst är bäst .... masssssor med pixlar!

Liknande produkter: har en 50D oxå ... kikade på Canon 5D innan ....

Pris: 31500.00
2008-12-17 NPA

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

Har bara kört den några dagar, men måste säga att den lever upp till alla mina högt ställda förväntningar. Lågt brus, bra färgåtergivning, snabb, säker, skön, underbar, skitbra! Nåja, låt mig återkomma med en grundlig test framöver. Men första intrycket är just detta - mycket bra!

B+W Polariastionsfilter HTC