Annons

Nya TS-objektiv

Produkter
(logga in för att koppla)
Riktigt spännande!

Om 17mm presterar bra (skärpa distortion etc) så kommer jag inte att kunna motstå... Ser fram emot första testerna!

Angående 24:an, så är det ju inget större fel på den befintliga, men kan ju ändå vara spännande att se testresultat. Om större och oberoende rörelser "enda" nyheten så ser jag ingen anledning att byta. Bättre ljussytyrka hade varit önskvärt för att underlätta fokusering, men det var ju samma på nya modellen.
 
Det står också att Canon släpper polariseringsfilter, är det en ny nisch eller har Canon tillverkat filter förut?
 
Shit! 17 mm och äntligen frikopplade rörelser. Detta var något i hästväg.

Nu önskar jag att
  1. pengar växte på träd så att jag kunde ha ett eller kanske två Canonhus speciellt för detta objektiv
  2. pengar växte på träd så att jag kunde köpa detta objektiv till mina Canonhus (se punkt 1)
 

Jo, det var ett tag sedan det sög i objektivtarmen, men nu finns det två Canonobjektiv som skulle vara mumma - den här nya 17mm och sedan förstås 200/2, men båda är specialister och snordyra ... hmm, var la jag den senaste Trisslotten, måste gå och skrapa lite ...
 
2499 dollar är inte överdyrt. Jag tror att det där kommer att bli en riktig storsäljare (relativt sin genre alltså). Och kanske optiken som får en del arkitekturfotografer att gå ner till småbildsdigitalare.
 
Ja, sånt där är intressanta objektiv-släpp.

Nu är jag konfunderad varför Canon har lämnat frontlinsen så oskyddad på TSE17. Den ser ut att vara gjord för bajonettmonterat motljusskydd och att filter inte kan monteras. Varför har de inte ett fast monterat motljusskydd så att risken för skador minskas?
 
Eon, det är ju i praktiken ett 17-millimetersobjektiv för mellanformat (i sig helt unikt bara det).

Motljusskydd på det där som inte anpassas efter inställd tilt- och shift kommer ju antingen att vara obefintligt (som på bilden) eller ge vinjettering.
 
Pris?

Pricing and Availability
The TS-E 24mm f/3.5L II is expected to ship in May for an estimated retail price of $2,199.00*. The TS-E 17mm f/4L is expected to ship in May for an estimated retail price of $2,499.00*.

Har Fotosidan räknat fel?
 
De priser som finns i nyhetsartikeln här på fotosidan tror jag kommer från svenska Canon.

Även om det kostar kring 40 lakan så tror jag det kommer sälja, relativt sett, bra.

För att sätta lite perspektiv på det; Hasselblads vidaste objektiv till H-serien är på 28 mm. Det kostar över 40000 kr.

TS-E 17/4 behöver ha större bildcirkel än ett 645-objektiv! Och det är 11 mm kortare! Sug på siffrorna, det är ju rent hisnande.

En av mina första tankar om det här objektivet var att det helt enkelt var bluff, att någon på ett skickligt sätt prånglat på dpreview och andra en 3d-rendering. Det är ju snudd på otroligt.
 
Vilken superskräll :-O Helt fantastiskt! Skulle tippa på att Canon ville få tyst på kritikerna som klagat på dåliga vidvinklar... hahahaha.... kantskärpa lär ju inte vara ett problem med en sådan bildcirkel. Det lönar sig alltså att klaga ;-)
Men allvarligt hade det varit 30 000kr biligare hade jag sprungit iväg köpt ett ikväll ;-) Eller faktiskt bägge. Troligen är nya 24 rejält uppdaterad. Den gamla är ju bra, om än inte hyperskarp. Roligt med lite nya fasta som säkert är byggda för att klara av kommande 30MP kameror. De flesta fasta vidvinkel till kort tele är ju trots allt väldigt gamla konstruktioner.
Sammanfattningsvis... WOW :)
 
Kan man kombinera perspektivjustering i ett TS objektiv med ett vrhuvud? Eller blir det på något sätt konstiga resultat då?
 
Vilken superskräll :-O Helt fantastiskt! Skulle tippa på att Canon ville få tyst på kritikerna som klagat på dåliga vidvinklar... hahahaha.... kantskärpa lär ju inte vara ett problem med en sådan bildcirkel. Det lönar sig alltså att klaga ;-)
Vad är det de man säger? "Man ska inte ropa hej förrän man är över ån". Första versionen av EF 24 T/S fick ju kritik för dålig kantskärpa och EF 16-35/2.8 släpptes ju i en ny version (II) efter klagomål på kantskärpan MEN har ändå fått kritik för att inte ha så imponerande kantskärpa.

Tror nog att den nya T/S 24:an ska vara bättre men 17 mm T/S är ju ganska unikt så kanske ligger inte skärpan i topp på den. Ska bli spännande att se dock.
 
Du menar att du skulle ta panoramabilder med ett större utnyttjande av bildcirkeln, och dessutom samtidigt stitcha? Ja, det är ju fullt möjligt. Du måste ju först stitcha ihop bilderna som är tagna med olika shift, och sen stitcha de resulterande bilderna. Det verkar bökigt att kombinera två helt olika stitchtekniker.

Mest precision får du då om du monterar stativfästet på objektivets främre del och shiftar kameran istället för objektivet.

Jag kan tänka mig att en del användare av storformatskameror med digitalbakstycke kommer att hitta alternativa användningar av det där objektivet. På en sån kan man ju utnyttja hela bildcirkeln i en tagning och på så sätt få tillgång till en unikt (som rektilinjär) kort brännvidd.
 
ANNONS