Annons
Användarnamn: Gutta
Bor: Dösjebro, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2002-02-02
Senast inloggad:

Är en glad prick med många strängar på min washburn.
Större delen av mina bilder är egentligen vanliga familjealbumsbilder även om jag försöker göra dem lite intressantare hela tiden. Är väldigt imponerad av många här på fotosidan och undrar var ni får all inspiration och alla ideer från.

Tycker bäst om täta porträtt utomhus, gärna i naturen. Men de sista åren med husköp, renovering, småbarn och...ja tiden räcker dåligt till så det blir mest massor med bilder på knoddarna.

Började 97 med analogt Minolta-system och har sedan gått via digital Pentax-kompakt till Canon-dslr (20D). "Upp" och vände med Canon FF (5D2) och har testat de flesta L-objektiv under 300 mm innan jag landade med Fuji. Först en Fuji XE-1 och sedan en X-T2. Fujin paras just nu med 16, 23, 35, 56, 16-55 och 55-140.

Har fotat 3 bröllop, ett par dop och en och annan barnfotografering på "uppdrag", men säger konsekvent nej numera då jag tycker glädjen helt försvinner när kraven kommer smygandes...

Känner att jag den senaste tiden utvecklats ganska mycket och det kan till viss del bero på att jag försöker kommentera bilder här på sidan på ett mer nyanserat sätt än tidigare. Har dock väldigt svårt för att kommentera bilder när inte Fotografen själv har skrivit någon kommentar till bilden, om vad denne är nöjd/missnöjd med, eller på annat sätt leder iväg mina tankar...

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Barn, Studio, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt, Utrustning, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Min första och enda publikation<A href="http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1237584.htm">Framsidan</A> på Berndt Hammarlunds första CD, "Avanti".

Mitt sämsta fotominne:
Nyss hemkomna från Hultsfredsfestivalen '94 öppnar jag hela gängets kamera för att ta ut filmen. Jag hade lånat mammas kamera och var så säker på att det var en sådan som spolar filmen först och sedan drar in efterhand man exponerar...gissa om jag hade rätt eller fel..

Min största inspiration:
Mina barn och andras bilder.

Jag fikar helst:
Efter 9:e hålet.

I kameraväskan har jag alltid:
En 16mm och en 35mm (aps-c)

Drömbilden är:
Ett vackert minne av och för livet

 
Natur och miljöbilder
Vanligt
1 bilder
Framtidshoppen
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS