Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotografera fladdermöss

Produkter
(logga in för att koppla)

atotowi

Aktiv medlem
Var och kollade in en ruin i helgen och fick då veta att det fanns 9 olika arter av fladdermus som använde ruinen som boplats. Tänkte att det kundde vara kul latt försöka fånga do på bild någon gång.

Så vad finns det för tips för att lyckas med fladdermus bilder?
 

Rickenbacker

Aktiv medlem
En rejäl blixt lär ju vara ett måste. Och det enklaste är nog att hitta deras sovplats och använda något slags automatisk utlösare som tar en bild på förinställt avstånd när de flyger igenom en fotocell eller liknande, men du kan ju försöka manuellt - lär bli häftiga bilder om du lyckas få något skarpt!
 

Ventures

Aktiv medlem
Det lär krävas tålamod att få en bra bild som fladdermössen flaxar omkring. Jag har försökt med analog kamera en gång men varken skärpa (manuell) eller exponering (blixt) hamnade rätt. Förutsättningarna borde vara bättre idag om man kan få automatiken att uppfatta fladdermusen. Man kan lura fladdermöss genom att slänga upp ett litet föremål i luften som de försöker fånga i tron att det är en insekt.
 

atotowi

Aktiv medlem
Blixtar, stativ (till blixtar), Kamera och objktiv (diverse brännvidder), batterier, minneskort och en kasse tur.
Fika.
Nåt mer?
 
ANNONS