Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Billiga väskor

Produkter
(logga in för att koppla)

e-man

Aktiv medlem
Ibland tryter kreativiteten för att tillverka helt själv. Men man kan ju åtminstone köpa kreativt. Fattiga Fotografers Förening presenterar några tips:

Objektivfodral:
http://www.rusta.se/product.asp?p=55951040 lagom till mitt gamla manuella 80-200/2.8 med monterat motljusskydd) - (var nedsatt till 19kr på mitt lokala Rusta)

Stativväska:
http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=304&iItemId=84680 - väskan på bilden är vikt/ihoprullad

Belysningsstativsväska:
http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=1340&iItemId=98466 - sväljer många belysningsstativ/bommar mm. på upp till ca 120-130cm (mycket smidig att transportera, har både axelrem och hjul)
 
För just stativ har jag funderat på inte avloppsrör av plast borde fungera bra. Om man måste checka in sitt stativ på flyget vill man nog ha det skyddat av något hårt material, och avloppsrör borde hålla. Det är förmodligen ganska lätt att fästa en axelrem i ett sådant rör också.
 
ja den funkar bra i det stora hela. några små problem efter lite testande dock:
*balans när man bär i bärhandtaget på sidan
*balans i stående position
*fullpackad blir den tung och otymplig att bära på axeln (men det finns ju hjul)
 
avloppsrör

Jaa.. då får väl jag som jobbar i bygghandel klinga in då =) Avloppsrör modell gråa sk "pp"-rör finns med ytterdiameter 50mm och uppåt, 110 kanske kan vara lagom till stativ? Finns även passande pluggar att trycka i ändarna men dom sitter ganska hårt så frågan är hur man gör dom lättöppnade? Gummipackningen i ändan av röret är ju till för att vara tät så det är tajt passning. Locket passar inte in i röret utan i den gummimuff som också den passar utanpå röret, dom skall ju gå att stoppa i varandra när man bygger sitt avloppsssystem... Är det bara transport typ flyg eller så kanske dom är okej men att försöka pilla upp ett lock som sitter berget(dom är ju trots allt vattentäta) när man är ute och kall är nog ingen höjdare. Dessutom kostar pprören en del nya...

Men visst är det lätt att fästa saker(handtag, lås) i dom, bara borra och popnita eller rentav limma. Starka blir dom också, har någon en bra lösning på lock så kan jag göra ett test.
 
ANNONS