Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotorelatrerade filmer?

Produkter
(logga in för att koppla)

Dez

Aktiv medlem
Ibland skulle det vara kul att se någon film som på något sätt handlar om foto, och jag tänkte att vi kunde tipsa varandra om filmer i denna tråden.

Jag börjar med "Broarna i Madison County"
En sliskig romantisk film i klassisk Amerikansk miljö där en fotograf för National Geographic åker ut på vischan på ett jobb och träffar ett fruntimmer.
Man får följa med lite när han fotograferar, men i detta hänseende är boken bättre.
 

fsp

Aktiv medlem
One Hour Photo är en rätt dassig film om en stalker som jobbar i en fotobutik och framkallar bilder åt sig själv med av en viss familj som han blir besatt av. Vill inte rekommendera den men den är väl värd att nämnas.

Shutter är en japansk skräckfilm, är själv inte så förtjust i sådana men denna är faktiskt helt ok. Handlar om en kille med stort fotointresse och hans tjej som är med i en bilolycka och efter det börjar det hända skumma saker med hans bilder. Sevärd om man gillar skräck.

De är väl dem jag kan komma på på rak arm.
 

ErlandH

Aktiv medlem
"Salvador" från 1986 med James Woods som fotograf.

”Brännpunkt Djakarta” ("The Year of Living Dangerously") från 1982 med Mel Gibson som reporter. Linda Hunt spelar Billy Kwan, fotografen han jobbar tillsammans med.

Stanely Kubricks "Full Metal Jacket" från 1987.
 

RG

Avslutat medlemskap
Midsomer Murders - Pictures Of Innocence
Typ någon by i england där det är krig mellan en gubbe som kör rooleiflex och en med en d2x som provocerar den andre utav bare fan. Finns en rolig scen där de typ har en duell med kamerorna och fotar varandar och analogaren bara backar typ som om han vart skjuten varje gång den andre tog ett kort av honom men på något lustigt sätt tar batterierna i sp-800:an slut även fast det var ett fett batteripack han hade i bältet och han ger sig av...... och på slutet är det en massa text som rullar på svart bakgrund.....
 

Magnus W

Aktiv medlem
"Fönster åt gården" såklart! Orginalversionen från 1954 med Grace Kelly och James Stewart som fotografen L. B. Jeffries.

Nyinspelninge från 1998 med Chritopher Reeve är inte på långa vägar lika bra.

-- MW
 

Merlin

Aktiv medlem
Closer (2004) med Julia Roberts som porträttfotograf. (Om du normalt inte gillar Roberts-filmer så låt inte denna avskräcka för den är lite annorlunda.) Inte så mycket om foto kanske, men iallafall en film med en fotograf i :D Några scener i hennes studio och på en av hennes utställningar, där för övrigt Natalie Portmans karaktär har en intressant utläggning om vad konst är.
http://www.imdb.com/title/tt0376541/
 

cowboy

Aktiv medlem
En dokumentär

"War photographer" (av Christian Frei), en dokumentär om James Nachtwey.

Man följer honom bl a i Kosovo, på Västbanken och i Indonesien.

"Every minute I was there, I wanted to flee. I did not want to see this. Would I cut and run, or would I deal with the responsibility of being there with a camera?"

Jag hittade DVDn hos http://www.amazon.co.uk/
 
ANNONS