Annons

Objektiv för reprofoto

Produkter
(logga in för att koppla)

zooma

Aktiv medlem
Hej
Ska köpa ny kamera på jobbet inom kort, sannolikt en A700. Kameran kommer bland annat att användas till reprofotografering av affischer och jag tar tacksamt emot tips på prisvärda objektiv som lämpar sig för detta. Att det tecknar rakt är ju till exempel rätt väsentligt.

/sonny
 
Stativ - antingen för lodrät eller vågrät fotografering, beroende på vad som är sammantaget enklast. Centrera kameran i förhållande till affischen och fotogarefa vinkelrätt mot den.

Normalobjektiv med "normal" ljusstyrka, 1,7. Så bra belysning Du kan få, många lampor, lite diffusorer skadar inte. Blända ner till f/8 och låt kameran sköta tiden ( A-prio på ratten ). Se till att komma så nära att affischen fyller sökaren, så slipper Du tappa upplösning pgs. beskärning.

<Överkurs>
Vill Du öka upplösningen ytterligare, finns det ett trick; ta flera bild med överlappning ( rör inte kameran - flytta runt affischen i stället ) och stitcha ihop bilderna i ex.vis AutoPanoPro. Med lite trixande, och många bilder, kan Du komma upp i en effektiv upplösning på runt 100 MB på en bild i APS-C-format. Det kräver mycket minne och muskler i datorn, men resultatet blir också därefter.
</Överkurs>
 
ANNONS