Annons

Olympus om-d e-m1 mark 2, har precis köpt ett Olympus 60 mm macro 2.8 funderar på en blixt som jag kan köea ttl med

Produkter
(logga in för att koppla)

lyn42

Medlem
Hej, TTL i macro fotografering blir sällan bra. Det är svårt att få repeterbara resultat. Om du googlar lite kommer du att finna att de flesta använder manuellt inställda blixtar. Fundera på hur du skall använda blixten innan du bestämmer dig. Det finns manuella blixtar till en bråkdel av vad enTTL blixt kostar.
 

Tonyeagle

Aktiv medlem
Ska du köra focus-stackning med blixt (som du kan med din Olympus) behöver du ha en snabb blixt som återladdar snabbt, i alla fall om du vill köra handhållet. Godox v350 är en bra blixt för detta och den har TTL och High speed synk som är bra att ha när du ska fotografera utan stackning och vill kunna styra ljuset även när solen skiner. Men för stackning med blixt är det manellt läge som gäller. Kolla gärna in lite filmer på YT. Micael Widell går igenom allt det där i många filmer inkl. hur man gör och vilka ljusdiffusorer som fungerar bra. Det finns även andra bra kanaler som tar upp ämnet inkl. flera med Olympusutrustning som är populär för makro.
 

PMD

Aktiv medlem
Jag köpte en Olympus STF-8 för användning med Olympus 60 mm f/2.8 Macro. Endast tagit några provskott hittills men det ser lovande ut.
Blixten har TTL och kan ställas manuellt mellan hel effekt och 1/128 effekt.
Den har två blixthuvuden som monteras på en ring som man sätter framtill på objektivet. Det går också att ha blixthuvudena lösa för placering på annat sätt.
En liten och lätt blixt.

Både blixten och objektivet är vädertätade.
 
ANNONS