Annons

Samsung GX-1S - ny DSLR

Produkter
(logga in för att koppla)

masur

Aktiv medlem
Samarbetet mellan Pentax och Samsung har resulterat i en DSLR som släpps om några månader. Kameran ser ut som Pentax *ist DS2 med 6MB upplösning. Samtidigt släpper Samsung två nya objektiv med Pentax K-fattning: 18-55 mm f/3,5-5,6 och 50-200 mm f/4-5,6. Objektiven är märkta Schneider-Kreuznach D-Xenon.
Läs mer hos Digit.no!
 
Om de specsen stämmer är det ju bara en DS2 med ny logo på. Patetiskt. Att sen släppa optik från en annan tellverkare med EXAKT samma omfång och ljusstyrka som Pentax egna begriper jag inte heller. Otroligt onödigt släpp för marknaden utanför Korea och inte den vitamininjektion som Pentax är i behov av... Hoppas att digit har fel.
 
Pentax och Samsung signerade sitt partnerskap i oktober förra året, de har alltså inte haft tid att utveckla en kamera tillsammans än (deras första gemensamt utvecklade kamera kommer till hösten). Men, för att snabbt få ut Samsung som ett namn inom digitala systemkameror så har de tagit en existerande produkt och döpt om den. Det är även troligt att DS2:an i Samsungs version innehåller flertalet komponenter tillverkade av Samsung då Samsung är en av världens största komponenttillverkare.

Hälsningar*
 
Nu är priset satt: 7 495 SEK inkl. 18-55 optik (Cyberphoto tar 6 995 SEK för den). Detta är jämförbart med Nikon D50 och Olympus E-500. Det som talar för Samsung är 11 punkters AF system med 9 korskänsliga sensorer, äkta pentaprisma med högre förstoringsgrad och visar mer av bilden, skärpedjupskontroll, låga brusnivåer på högt ISO värde, rena och naturliga färger (när den är satt i tonläget: naturlig).

Hälsningar*
 
ANNONS