** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Spegellös Pentax K-01

Produkter
(logga in för att koppla)
Mycket intressant det här :) Fast kanske mest intressant är väl om Pentax släpper en FF kamera i mindre format.. Tror ingen annan tänker göra det inom överskådlig framtid och då är det upp till Pentax :)
 
Gud! Den ser ju så plastig ut så man tror att det är en leksakskamera, men snygg på nåt sätt ändå. Tror att insidan kommer att vara riktigt fin.
 
Samtidigt vore det inte roligt med ytterligare en ny fattning.
Ev. skulle man kunna göra huset lite plattare genom att ha kvar en fast spegel och i princip byta ut pentaprismat mot bildsensorn.
Å andra sidan skapas det nya fattningar hela jävla tiden.

Hade Pentax (och Fuji) någonting som helst bakom flötet skulle de gått ihop och kört på den fattning Fuji sätter i sin kamera.

Jättekort avstånd objektiv till sensor = adaptrar för typ allt annat kommer gå att använda med kameran.

Och inte två utan bara ett system, alla jävla tillverkare behöver väl inte göra sin egen fattning? Men jo då, det är ju så smidigt.

Jag fick nyligen lära mig att alla bilar har sin egen fattning till stereon med även om alla vanliga bilstereos har en standardkontakt. Smidigt.

Så jävla efterblivet.

Jag skulle aldrig inte vilja vara låst till bara pentax utbud av objektiv.





Men nu verkar den ju vara spegelfri men med k-fattning (pentaxforum har tagit bort tråden) och då är det ju skitsamma. Snabbare seriebildtagning och EVF är ju "fördelarna" då, potentiellt sämre autofokus nackdelarna. Och lag i ögongluggen för OVF-förespråkarna.
 
Enligt vissa kunniga personer kommer FF att ta över DSLR-marknaden inom en överskådlig framtid.
Nikon verkar ju resonera tvärtom.

Inte "snart kanske det blir tillräckligt billigt att bygga så här stora sensorer för alla" (Blir det det? Varför skulle det? Teknikutvecklingen verkar ju gå framåt PÅ SAMMA KISELYTA men hur mycket sker i priset / yta?)

utan snarare "snart har tekniken gått så långt att vi klarar oss med så här lite yta / pixel"

DOF och dylikt får stryka på foten.
 
Spegellösa inriktade på portabilitet/pris och DSLR-kameror inriktade på mer seriösa fotografer.
Viktigt med avsaknad av eller jättedålig videofunktion med. Det är viktigt för seriösa fotografer har jag förstått. Helst ingen video alls såklart. Då är det proffs på riktigt!
 
Problemet här blir om de börjar göra speciella försänkta objektiv som bara passar de spegellösa kamerorna, då blir det en egen liten återvändsgränd. Inget kan återanvändas om man vill upp till FF. Man är helt fri att byta märke.

Oh, såvida inte de kommande FF också blir spegellösa.
Frågan är varför man kör samma fattning om man sedan väljer att försänka objektivet istället?

Samma fattning gör ju då ändå inte att de nya objektiven går att använda på gamla kameror med spegel.

Och på de nya kamerorna har det ju heller ingen fördel då det bara gör dem extra stora och onödiga, för gamla objektiv går det ju att skapa en adapter som flyttar ut det lite.


Så låter fullständigt ologiskt imho. Men kameratillverkare brukar ju inte vara så logiska.

Leicas rangefinders var ju rätt redan från början.
 
ANNONS