Annons
Användarnamn: Vanheden
Ålder: 44 år
Bor: Vasa, Finland
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1999
Medlem sedan: 2001-06-17
Senast inloggad:

Militant optimist till amatör som började sin bana traskande i lappmarkerna bland massor av fjäll, ugglor och renar med canons EOS system och en hel bunt linser av tveksam kvalité (minst sagt, ett 800-1600 för runt tusenlappen?) runt år 1999. Störtförtjust i vidvinkel och fånigt långa telen. Fickorna fulla av batterier och film.
(t-max fryser efter ca 40 min i -35 om du har funderat över det)

Sedan dess har jag hunnit med lite olika mellanformatare och diverse digitala och hunnit testa dom flesta tillverkare.

Blev medlem 29 här på fotosidan. Småglad att ha varit med på tiden när man soppade sina rullar under en handduk i badrummet innan man scannade dom för att få lite feedback, och lite besvärad över att det betyder att åren går lite snabbare än man räknat med.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Action / Äventyr, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Ojsan... det måste nog vara den där 3veckors svängen genom sarek och padjelanta, eller den där turen till parka. eller höstsamlingen i oktober, eller den där uttern med sin öring, eller den där myran som inte ville stå still.. eller den där gången när ljuset... eller i helikoptern... Nej nu vet jag, när jag lyckades smyga mig på en järv som vandrade efter en älvstrand med bara ett 70-200, fick pressa diafilmen 2 steg för att alls lyckas ta några bilder. Låg rakt framför den på 20-30 meter i 15 minuter eller mer, forsen dränkte alla kameraljud och jag fick en underbar serie på hur den jagar efter stranden. Ett vackert minne, och något jag nog aldrig kommer att lyckas göra igen. (Fota på åtel är som att lyfta 200 kg. Med gaffeltruck.)

Mitt sämsta fotominne:
Hm, lurigt... det måste vara den där järven igen. Varför envisas jag med iso 50 på natten?

Jag fikar helst:
Kaffe! kött/fisk/fågel på en pinne och en redig snus på det.

I kameraväskan har jag alltid:
Batterier, film och snus i överflöd. Mardrömmen är att Den Där Dagen När Allt Stämmer stå helt redlös.

Drömbilden är:
En dämpad men mustig skymningsbild med skogsklädda berg, snövita toppar fjälltoppar (dock ingen himmel) och i förgrunden en björn och älgtjur i strid så myren skvätter! Kläm gärna in en örn där någonstans. Med ett 28mm. Fuji velvia Iso 50 såklart. Framsmugen och handhållet. Tar jag någonsin den bilden hoppar jag i älven.

 
Sommaren -02 & senare...
Vanligt
0 bilder
En dag på knä
Vanligt
0 bilder
En kväll med Döden
Vanligt
0 bilder
Människor
Vanligt
0 bilder
2014
Vanligt
0 bilder
2014
Vanligt
10 bilder
På senare år II
Vanligt
0 bilder
Fuji Finepix HS50EXR
Vanligt
0 bilder
På senare år
Vanligt
0 bilder
2006 och senare
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS