Annons
Användarnamn: Telerockarn
Bor: Norrköping
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2008-02-08
Senast inloggad:

Hej! Har alltid gillat att fota men det blev ju lite roligare när den digitala tekniken kom. Skaffade en Systemkamera 2007 och är fast sedan dess.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Action / Äventyr, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag tar mig tid att hitta rätt bländare, exponering och använder stativet med fjärrutlösaren. Men väntar på den där perfekta bilden. Det gäller att alltid ha kameran med sig... Jag har en bild i mitt album som heter färglös. Den tycker jag är riktigt bra! Harmonisk och passar i sepia. Bra skärpa för att vara tagen på fri hand med ett zoomobjektiv.

Mitt sämsta fotominne:
Tyvärr så sitter kameran sällan på stativet när älgen hoppar ut framför bilen och poserar, eller så kan man inte stanna och har en skitig glasruta med ett perfekt motiv på ängen osv.. Har många sådana minnen. "varför lämnade jag kameran i bilen" minnen vill jag bara glömma. Tänker skaffa en kompaktkamera som ALLTID är i fickan.

Min största inspiration:
Scott Kellby och hans två böcker om digital fotografi. Fantastiska! Och alla duktiga fotografer här på fotosidan!

Jag fikar helst:
Inte. Men om, så är en chokladboll aldrig fel...

I kameraväskan har jag alltid:
I kameraväskan har jag sällan kameran, för där blir inga bilder tagna. Hade kameran där när den var ny. Väl inpaketerad med linsskydd och allt. När fototillfällen kom, så han jag sällan få upp kameran, montera av linsskydd och i värsta fall satt inte motljusskyddet på heller. Utan låg i något fack bredvid. Idag har jag bara med väskan om det finns risk för regn. Linsskydet sitter aldrig på under tillfällen då det kan dyka upp en bild. Motljusskyddet tar jag aldrig av! I programläget är jag då redo att fota på en halvsekund ungefär. Så sluta att vara "för rädd om kameran".

Drömbilden är:
Inte tagen än...

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Äntligen någon bra bild...?
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS