Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Eelias
Ålder: 29 år
Bor: helsingborg, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2008-03-13
Senast inloggad:

Hej document.write( USER_LOGIN ); , vad roligt att du tittade in!


Nu har jag gjort en blogg: http://eeliasmedia.se/



Om mig

Jag heter Elias "Eelias" Schulze och har fotograferat i runt ett år nu. Jag bor i helsingborg och när jag inte fotar så spelar jag tvärflöjt och fotboll.

Utrustning

2006 fick jag min första kamera, det var en svart liten kompaktkamera med 5 mgp. Den var ingen höjdare men jag blev skitglad endån =). Sen efter ett halvår kanske (kommer inte ihåg riktigt) så fick jag min första systemkamera, detta var stort för mig och jag blev sååå glad!
Denna kameran var en canon eos 400D med kitgluggen 18-55, jag tog många bilder med det men efter ett tag så vart man ju sugen på lite tele :).

Jag kollade runt lite och hittade Canon EF 70-200mm f4L USM det var helt klart ett alternativ men när jag visade det för pappa så kollade han på priset och skakade på huvudet. Jag skulle betala halva priset men för 6000 spänn (priset kan variera men dör jag kollade kostade det 6000) så var pappa säker på att han kunde hitta billigare. Pappa kollade också runt och kom fram till att det dyra priset berodde på bildstabiliseringen i gluggen, så han tyckte att vi skulle köpa en kamera med stabilisering i huset. Och det gjorde vi, vi köpte en Sony Alpha 300 som funkar välldans bra, och till den så köpte vi Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro som också funkar välldans bra! Och sen köpte vi en Sony HVL-F42AMsom OCKSÅ funkar välldigt bra. :)

Nu har jag sålt alla tillbehör förutom den gamla kameran. Nu kör jag på Canon 550D, sigma 10-22, 50mm canon compact macro och 18-135.





har du frågor så Kontakta mig

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Växter, insekter, naturdetalj

Mitt bästa fotominne:
Jag har inte fotat så länge, men om jag måste välja något så måste det vara när jag och pappa åkte iväg till vattnet med kameran. Vi hittade en liten väg som ledde till en liten hamn som bestod av en väg som var ca. 100 meter lång och ca. 10 stycken små söta hus. Välldigt mysigt! :-)

Mitt sämsta fotominne:
Mitt sämsta fotominne hände samtidigt som mitt bästa... När vi var påväg till vattnet så glömde jag batteriet i laddaren där hemma. ;<

Min största inspiration:
Yrkesfotografer och yrkesdesigners

Jag fikar helst:
Sommaren, kväll, hamnen...

I kameraväskan har jag alltid:
Har inte kommit så långt till kameraväska...

Drömbilden är:
Vet jag inte. :-)

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
HDR
Vanligt
5 bilder
Stadsbilder
Vanligt
1 bilder
Natur
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
1 bilder
Makro och naturdetaljer
Vanligt
2 bilder
Efterbehandling
Vanligt
0 bilder
Österrike-Neukirchen
Vanligt
0 bilder
Övrigt
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS