Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: abbe75
Bor: Tingsryd (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2008-08-13
Senast inloggad:

Jag är en tjej runt 40 + som inte har något minne av när jag började fotografera men jag började nog någon gång på slutet av 70-talet skulle jag tro. Då med en analog kompakt kamera (Märket vet jag inte). Men på den tiden så la man inte ner så mycket tid på fotona.

Det var väl inte fören 1998 - 1999 då jag köpte min första digitala kamera som jag började fotografera lite mer, men det var ändå inte det här med att hålla koll på slutare mm för det var också en kompakt kamera modell Olumpus.

När jag hade kört slut på den så fick jag så min andra digitala kompakt kamera 2004 det var en Olumpus C760 ultra zoom.
Nu började intresset öka mer, det var lite roligare att fotografera med tanke på att man kunde komma motiven närmare och även kunde få till några riktigt bra bilder. Fotade mest på konserter och festivaler men även andra vardagsbilder med släkt och vänner.

Det gick så långt att jag t.o.m gick en foto kurs med digitalkameran som fokus våren 2008 i Växjö.
Det var också där jag fick nys om Växjö Fotoklubb som jag nu är medlem i.
Här kom jag i kontakt med detta så som slutare, vitbalans och allt vad detta som kameravärden har att erbjuda, mycket intressant.

Jag blev som sagt riktigt biten då.
Det visade sig att ett par av mina kurskamrater hade systemkameror och vilka underbara bilder de tog, de ville jag med kunna :-).

Och så den 23 maj -08 så var jag en stolt ägare till en systemkamera Olumpus E410 med objektiv Olympus 14-42mm F3.5-5.6 och Olympus 40-150mm F4.0-5.6.
Där efter har jag samlat på mig lite smått och gott som man kan behöva, det lär komma till mera saker med tiden.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

I kameraväskan har jag alltid:
Mina kameror med tillbehör...

Drömbilden är:
Inte tagen än.

 
Vilda Blommor och blad
Vanligt
2 bilder
Landskap mm
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS