Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: othis
Bor: Jakobstad, Finland
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1975
Medlem sedan: 2008-08-29
Senast inloggad:

Jag är 55-årig chefredaktör och familjefar.
Har varit periodare som fotograf, och nu tagit upp hobbyn på allvar efter att i många år jobbat halvprofessionellt då jag fotograferat vid sidan av reporterjobbet, och i övrigt främst bara tagit familjebilder.
Under en period var jag också officiellt fotograf/kopist vid sidan av mitt reporterjobb, så jag har en viss nostalgisk relation till Tri-X, Retinal, Durst och doften från framkallningsskålar.
Fotograferar nu med Fujifilm Finepix S100 FS och jobbar i Paint Shop Pro X3.Stundom tar jag hellre familjens lilla men utmärkta Fujifilm Finepix J10 istället. Under många år var det en Canon Powershot G3 som gällde.
Gillar gatu- och reportagefoto och vill gärna bli bättre på porträtt. Gillar också landskapsfoto.
Mycket förtjust i svartvitt och grundlade min hobby då man måste kunna soppa sina egna bilder för att alls räknas som fotograf.
Min första kamera var min fars gamla Zeiss-Ikon med bälg, 6x4,5 filmformat och naturligtvis varken automatik eller ljusmätare.
Lärde mig grunderna som barn av min far som gav ut flera bildverk övcer finländska städer. Av honom lärde jag mig uppskatta exponeringen, han tittad upp mot himlen, frågade "Tri-X eller Plus-X" och drog till med 5,6 och 1/125.
Det sitter i.
Zeissen var trots allt lite avskräckandee för en liten kille, så på allvar tog jag upp fotandet för långt senare, 1976 då jag fick en Olympus OM-1. Fantastisk kamera!
Favoriter Capa, Cartier-Bresson, Lange, Strömholm, Karsch etc samt Ansel Adams - vill gärna lära mig tänka zoner då jag jobbar digitalt.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Reportage / Situation, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Då jag fick en lyckad serie bilder på en ivrigt gestikulerande Dario Fo på Bokmässan i Göteborg för några år sedan.

Mitt sämsta fotominne:
De gånger jag varit på reporteruppdrag och glömt ladda kameran med film.

Min största inspiration:
Fotoböcker med gamla mästare som Cartier-Bresson, Capra, Sudek etc. Har också mycket att tacka min far för.

Jag fikar helst:
Mörkrostat

Drömbilden är:
Den ultimata situationsbilden a là Cartier-Bresson eller det där perfekta porträttet jag ännu inte tagit.

 
Stockholm revisited
Vanligt
0 bilder
Foto: Hans Othman
Vanligt
0 bilder
Reportagebilder
Vanligt
0 bilder
Artister, författare
Vanligt
1 bilder
Allmänt
Vanligt
9 bilder
England
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS