** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons
Användarnamn: Toyah
Ålder: 64 år
Bor: Sundbyberg, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1968
Medlem sedan: 2008-11-16
Senast inloggad: (visas ej)

Mina föräldrar har varit aktiva amatörfotografer under hela mitt liv. Själv fick jag min första kamera, en begagnad "Agfa Silette" (1:3,5f=45 mm), som 8-åring av min far. Min analoga systemkamera, en "Olympus OM-2", köpte jag tio år senare. Jag väntade med att köpa en digital kamera väldigt länge, p g a att de bl a var långsamma och förbrukade för mycket batteri. I slutet av år 2003 köpte jag till slut en "Minolta DiMAGE F300", en liten kompakt kamera där det mesta ingick. Tanken var att jag skulle använda den tills jag hittade en digital systemkamera till ett bra pris, och det gjorde jag inte förrän fem år senare, då jag kom över en "Canon EOS 450D". Sedan 2013 har jag även en "Canon EOS 650D".

Som det nu är, så varvar jag mellan: de digitala kamerorna, den analoga systemkameran och min mobil, en iPhone SE – beroende på vad jag ska använda bilderna till.

Jag gick min första fotoutbildning i högstadiet, därefter gick jag flera kvällskurser i foto och mörkrumsteknik år 1978-1979. Sedan hade min syster, en kusin och jag ett mörkrum i mina morföräldrars källare några år i slutet av 1980-talet. År 1991-1992 gick jag ett par kvällskurser och lärde mig att handkolorera svartvita papperskopior. Efter första kursen bidrog jag med fem bilder till en handkoloreringsutställning på "Röda rummet". Efter kurserna startade jag och två andra fotografer en cirkel i ämnet, och höll på ytterligare någon termin. År 2000-2001 gick jag på Komvux och Folkhögskola och lärde mig bl a Photoshop, och år 2002-2003 fortsatte jag med Webb- och multimedieproduktion, en 1-årig påbyggnadsutbildning, där bl a Photoshop ingick. År 2011-2012 satt jag med i Sundbybergs fotoklubbs styrelse.

Utbildningar under 2012:
- Digital bildbehandling med Stefan Ohlsson
- Porträttfotografering med Sven-Erik Johansson
- Mobilfotoskola med Knut Koivisto

Utbildning hösten 2015:
- Lightroom 6 med Jan-Olav Wedin

Utställningar:
- 23-29 maj 2013, "Friends" (konst), Art by Siv, Rörstrandsgatan 40, Stockholm.
- 1991, "Vi fun Gogh" (handkolorering), Röda rummet, Drottninggatan 100, Stockholm.

Publiceringar på Internet:
- "The Time Out London", 24 september 2013
http://now-here-this.timeout.com/2013/09/24/time-out-takeover-remembering-kensington-market-in-the-1980s/
- "VLT" (Vestmanlands läns tidning), 2 juli 2015
http://vlt.se/kulturnoje/1.3048746-rockabilly-pa-ett-annorlunda-satt

I första hand ser jag mig själv som en dokumentärfotograf och tycker om att fotografera natur, arkitektur och människor. Jag arbetar i första hand ideellt, och har bl a tagit bilder till: studieförbund, folkhögskola, grossistföretag, marknadföringsföretag, museum, lokaltidningar, diverse vecko- och månadstidningar, samt till olika hemsidor. Jag vill att mina bilder ska tala för sig själva och hoppas att de på något sätt ska beröra betraktaren.

NÅGRA AV MINA FAVORITFOTOGRAFER

Anton Corbijn (sv/vit, porträtt, musik)
http://www.corbijn.co.uk

Joakim Strömholm (sv/vit, porträtt, musik)
http://www.stromholm.se

Jan Saudek (sv/vit, handkolorering)
http://www.saudek.com/en/jan/uvod.html

Fanny Bergenström (färg, stileben)
http://www.artaskagency.com/artists/bergenstrom.asp

Key L Nilsson (färg, stileben, arkitektur)

Åke E:son Lindman (färg, arkitektur)
http://www.lindmanphotography.com

Hans Strand (färg, natur)
http://www.hansstrand.com

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Barn, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En gång när jag var på puben "Intrepid Fox" i London, såg jag en kille med mohikanfrisyr, som hade en råtta på vardera axel. Jag gick fram till killen och frågade om jag kunde få fotografera honom med råttorna. – Visst, sa han. Men då vill jag att du köper mig två öl, en för varje råtta. – "Fair enought", tyckte jag, och så blev det. Jag undrar bara vad råttorna tyckte om ölen ;-)

Mitt sämsta fotominne:
När jag var på en privat klubb i Stockholm år 1990, blev jag bestulen på min nya kamera. Jag var där tillsammans med två amerikanska vänner, som jag hade lärt känna i London. Kameran hade legat i min handväska vid vårt bord, och försvann utan att någon av oss märkte det. Den var fullt försäkrad, så jag fick ut en ny utan problem. Men det var de oersättliga bilderna på filmrullen som satt i kameran, som jag grämde mig över att ha förlorat. Bilder går ju aldrig att ersätta.

Min största inspiration:
Min passion för färg och form.

Jag fikar helst:
På något mysigt pittoreskt utomhuscafé med krattat grus – om jag är i Stockholm. Jag tar gärna en svart kaffe i mugg med öra, och till det en nybakad stor och fluffig kardemummavetebulle med pärlsocker på...mums! Är jag däremot utomlands, tar jag istället en cappuccino och till det en spagettiglass, vid något café som har utomhusservering – minst lika gott!

I kameraväskan har jag alltid:
Ett extra batteri.

Drömbilden är:
Att få gå runt i Montmartre i Paris och fotografera i alla tänkbara perspektiv.

 
Mobilbilder
Vanligt
10 bilder
Vikingatid & Medeltid
Vanligt
0 bilder
Mat & dryck
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
0 bilder
Långholmen
Vanligt
0 bilder
Handkolorering
Vanligt
0 bilder
London
Vanligt
0 bilder
Fotoart
Vanligt
0 bilder
Barn
Vanligt
0 bilder
Sydtyskland
Vanligt
0 bilder
Parker
Vanligt
0 bilder
Fotogalleri
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS