Annons
Användarnamn: anywien
Ålder: 43 år
Bor: 12361, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1997
Medlem sedan: 2009-03-16
Senast inloggad:

Bori Hökarängen i Stockholm. Tilltalas mycket av närbildsfoto, makro, landskap, blommor, himmel, hav, skymning och litet skärpedjup. Är tyvärr inte lika förtjust i att foto folk men gör det gärna om jag blir ombedd. Jobbar som webbtillgänglighetsanalytiker (!) och ägnar mig åt lite webbutveckling på uppdragsbasis på lediga stunder.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Ett av mina bästa fotominnen var när jag mot bättre vetande tog med mig systemkameran på mitt livs första tur på en Harley Davidson, Vancouver 2010. Turen var helt fantastisk men slutade med att jag tappade ett motljusskydd någonstans längs motorvägen. Men det var det värt! :)

Mitt sämsta fotominne:
Av någon anledning tog jag inte med mig systemkameran med telezoom till The Big Four på Ullevi 2011. Ett annat jobbigt fotominne var samma sommar då jag och en vän skulle se Timbuktu på Skeppsholmen i Stockholm. Jag fick inte ta med mig kameran in utan fick åka till centralen och låsa in den i ett bagageskåp till överpris.

Min största inspiration:
Jag inspireras mycket av att se andra duktiga fotografers arbete. Men jag inspireras minst lika mycket av att se riktigt dåliga bilder och tänker då: "Jag kan minsann bättre än så..."

Jag fikar helst:
...på Lilla Kafferosteriet i Malmö.

I kameraväskan har jag alltid:
Ett extra batteri, telezoom, polariseringsfilter, blixt, extra batterier till blixten, fiberduk och eventuellt stativ.

Drömbilden är:
Svartvitt med litet skärpedjup föreställande någon jag tycker om. Alternativt ett foto på en vacker solnedgång på en ö någonstans, klara färger och mjukt ljus. Eller en blixt över havet, taget i exakt rätt ögonblick.

ANNONS