Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: dahlmonica
Ålder: 58 år
Bor: Dalby, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2008
Medlem sedan: 2009-03-29
Senast inloggad: (visas ej)

Min mail: dahlmonica@hotmail.com




Att livet är hårt och orättvist har nog många av oss fått erfara gång efter annan.
Men det finns också ljuspunkter i livet som gör det mödan värt att ta dessa smällar för att få se och uppleva det goda som ändå händer oss oftare än vad vi kanske vill medge.

Att fotografera har gett mig så väldigt mycket i mitt annars så trista och innehållslösa liv. Jag ser världen med helt andra ögon skulle man väl kunna säga.
Tänk så mycket vackert som omger oss dagligen. Vi får uppleva 4 årstider som alla har sin charm. Så underbar natur vi har, så fina blommor fåglar o insekter. Så vackra insjöar, hav, skogar mm vi har runtomkring oss och som vi kan vila våra ögon på och bara njuta av.

Att fotografera skänker mig glädje, lugn och harmoni. En stund att bara få vara, att få uppleva och upptäcka i min egen takt och på mitt eget vis. Jag väljer själva hur jag vill se världen när jag tar mina bilder och komponerar dom på ett sätt som passar mig.

Jag började fotografera på hösten 2008. Då köpte jag min första digitala systemkamera - en Olympus. Men mitt intresse växte sig snabbt större och jag tyckte jag behövde en bättre utsrustning som bättre kunde svara upp mot mina krav o förväntningar.
Så i dag har jag en Canon Eos 50 D med ett 24-70 objektiv, samt ett 70-200/2,8 is. Jag har även en kompaktkamera, Canon powershot G11 och som jag nyligen införskaffat och som jag kan ha med mig överallt.

Om jag är nöjd? Svar: Allting kan bara bli bättre.

Det är inte bara kamerautrustningen som är viktig utan även kunskapen om densamma, och den feedback som man behöver för att kunna utvecklas som fotograf.
En del av det sistnämnda får jag härifrån fs och från andra mycket duktiga fotografer. Tack till er, vill jag säga!!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
Har jag inget. Däremot kommer man ihåg pinsamma situationer man fått genomlida för att kunna ta den där "speciella" bilden.

Min största inspiration:
Fotosidan och alla dessa underbara bilder som publiceras här.

Jag fikar helst:
Hemma och i lugn o ro.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon Eos 50 D, ett tele 70-200, ett 24-70mm samt ett macro 60 mm.

Drömbilden är:
Har ingen direkt vision av vad en drömbild är, men att ta många o bra bilder där allting stämmer är väl det jag i det närmaste försöker uppnå.

 
Landskap
Vanligt
8 bilder
djur
Vanligt
1 bilder
Insekter
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
Gatumiljö
Vanligt
1 bilder
HDR
Vanligt
0 bilder
Annorlunda bilder
Vanligt
0 bilder
Övrigt
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS