Annons
Användarnamn: laparn
Ålder: 51 år
Bor: Torslanda, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2003-01-10
Senast inloggad:

Analogfotograf i grund och botten som insett, och accepterat, att småbarnsföräldralivet inte kan kombineras med tid i mörkrummet.

Fotar mycket och av naturliga anledningar främst digitalt. För tillfället vill säga. Sitter nämligen på fem flyttlådor analogkemi och fotopapper samt en förstoringsapparat och tillhörande framkallningsrekvisita. Så när tiden kommer...
Det blir dock en hel del Polaroid och annan direktfilm förbrukas också men tonvikt ligger på digitalfoto med motiv i naturen, makro och mina två fotogeniskiska barn.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Svart-vitt, Mörkrum, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Toycamera, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En solig dag på Pusher Street i Köpenhamn. Fascinerades av miljön och den fullgaltstora Pitbullterriern på trappan till ett av "godisbutikerna". Kunde inte hålla mig. Siktade mot innehavaren och hans barbariskt stora hund. Max en hundradel efter att slutaren stängts rusade den till synes galne danskens fram och undrade om han skulle...slå sönder kameran. *svälj* No need to say...I almost wet my pants. Adrenaliiin!

Mitt sämsta fotominne:
Samma minne som ovan. Bilderna blev förstörda då mina taffliga försök till förhandling resulterade i att han nöjde sig med att enbart rycka upp luckan. Lever trots allt idag och åtminstone halva rullen förblev intakt. Och kameran. Hehe...

Min största inspiration:
Tim Rudman, Anton Corbijn, Charles Grogg, Michael Kenna, Rolfe Horne, Antonio Gesmundo, Mitch Dubrowner, Vivian Maier, Ryan Brenizer, Tore Hagman, Stefan Isaksson, Magnus Lindbom ...samt alla fantastiska fotografer som finns på flickr.com, fotosidan.se och numer även (faktiskt) på Instagram.

Jag fikar helst:
På altanen

I kameraväskan har jag alltid:
En ljusstark fast normalglugg.

 
Botanik
Vanligt
7 bilder
Betraktelser och tillfällen
Vanligt
1 bilder
Linné Lith
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS