Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Rufuus
Ålder: 35 år
Bor: Lycke (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2000
Medlem sedan: 2009-05-27
Senast inloggad:

Född i Sverige, flyttade sommaren 2008 till Danmark för att läsa på en folkhögskola med inriktning på modern konst. Där fann jag mitt intresse för foto, som i grund och botten redan funnits där sedan jag var 11, då jag fick min första kamera.


Precis färdigutbildad på Fatamorgana, The Danish School of Art Photography.
Arbetar nu som freelancesassistent för olika modefotografer.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Mode, Posering, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Veckan då jag följde Martin Katini. Första gången jag mötte honom och fick hans nummer berättade han att han var en manlig prostituerad. När jag ett tag senare mötte upp honom hade han ingen aning om att han hade presenterat sig sådan och att detta inte stämde alls. Under veckan jag följde honom visade och berättade han öppet hela sitt liv och alla sina svaga sidor. Trots sina många år av heroinmissbruk, sina tio bankrån och sina åtta år i fängelse kunde jag ganska fort känna mig avslappnad i hans sällskap och lita på honom. Även om jag var livrädd de första gångerna jag var ensam hemma hos honom, som låg långt därifrån jag bor. Vi hade Antoine D'Agata som gästlärare den veckan som gav mig sista dagen 8 timmar på mig att finna en junkie eller heroin eftersom det saknades i min serie (då Martin försöker bli av med sitt missbruk.) Trots att vi knappt kände varandra och han riskerade att falla tillbaka tog Martin med mig ut på natten på de gator där han innan alltid höll till och fixade heroin åt mig så jag kunde fota. För mig var veckan med Martin mer viktig för mig än de foton jag fick.

Mitt sämsta fotominne:
Vandrade omkring på Köpenhamns gator klockan fyra om natten för att desperat få en bildserie som skulle visas fram tidigt samma morgon. (But i made it!)

Min största inspiration:
Roger Ballen, Simen Johan, Signe Vilstrup, Annie Leibovitz, Tim Walker, Camilla Åkrans.

Jag fikar helst:
På min takterrass :)

I kameraväskan har jag alltid:
Min sketachbook - mycket viktig liten sak.

Drömbilden är:
Den finns inte. Och om jag skulle ta den, så skulle nästa mål vara att ta en bättre.

 
HUMIDITY
Vanligt
0 bilder
MOONSPOON SALOON
Vanligt
0 bilder
DIIA
Vanligt
0 bilder
FASHION
Vanligt
0 bilder
COMPLEXITY
Kollektion
0 bilder
INGEGERD
Vanligt
0 bilder
MARTIN
Vanligt
0 bilder
A FAIRY TALE
Vanligt
0 bilder
PLACES
Kollektion
0 bilder
POLAROIDS
Utställning
0 bilder
SITUATIONS
Vanligt
0 bilder
SKETCHES
Vanligt
0 bilder
STAGES
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS