Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: smilfinken
Ålder: 50 år
Bor: Lindome, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2009-06-18
Senast inloggad:

Glad amatör med prylintresse som föredrar att fota och framkalla digitalt.

Har haft ett uppehåll i mitt fotande då jag tröttnade lite på att vänta på labbet för att se om bilderna blev bra - och dessutom orkade jag aldrig hålla reda på mina inställningar, så jag lärde mig inte så mycket av mina misstag heller. Då var det roligare de gånger man fick låna ett mörkrum och kunde framkalla och förstora sina egna bilder nästan direkt.

I och med den digitala tekniken - både möjligheten att se resultaten så gott som omedelbart och att lätt kunna granska kamerainställningar i efterhand för att förbättra den tekniska sidan av fotandet - har hobbyn för mig fått en ordentlig nytändning, och intresset är starkare än någonsin.

Projekt "mörkrum i källaren" pågår också för närvarande, så inom kort hoppas jag kunna återuppta även den delen av hobbyn. Nu kan man dessutom få tag på fina kameror - som man på den gamla dåliga tiden bara kunde drömma om - för småslantar, så det finns definitivt nya möjligheter för lite nostalgifoto mellan alla megapixlarna. :)

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Svart-vitt, Mörkrum, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
Bröllopet jag fotade med lånad kamera (brudgummens) som sedan visade sig sakna filmrulle.

Jag fikar helst:
Framför teven. ;)

I kameraväskan har jag alltid:
Batterier och ett 85mm.

Drömbilden är:
Den jag kan hänga på väggen utan att fundera på ifall den är "tillräckligt bra" varje gång jag går förbi.

 
Greggered
Vanligt
3 bilder
Hundar
Vanligt
2 bilder
Utomhus
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS