Annons
Användarnamn: Henrik Bylund
Ålder: 59 år
Bor: Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1980
Medlem sedan: 2010-02-16
Senast inloggad:

Ganska ivrig amatörfotograf som fotar mycket, har i princip alltid med mig någon av kamerorna. Började med svartvitt 1980 (en hederlig Fujica, systemkamera med skruvfattning!) och hade ett enkelt fotolabb hemma i tvättstugan. Körde även en del med dia och färgnegativ. Rätt många tusen negativ finns undanstoppade nånstans.
Började digitalt 1999 med en 2-megapixels Olympus Camedia (som dessvärre gått hädan) och har sedan dess haft devisen "tar man många bilder blir alltid några tillräckligt bra". Jag har även bilderna som en slags privat fotodagbok för att minnas lättare vad all tid gått åt till.
2005 skaffade jag kamera nummer två, en KonicaMinolta A200, som hade bra specifikationer för den tiden, och jag trivs fortfarande bra med den under många omständigheter. Den har tills nyligen varit min huvudkamera, men jag har de senaste 2-3 åren gått och värkt på idén om en systemkamera igen. När Canon EOS 7D dök upp möttes kurvorna "vad vill jag åtminstone ha?" och "vad har jag råd med då?". Så jag högg upp mig och är nu nöjd innehavare av en sådan, och håller som bäst på att lära mig den, samt fräschar upp minnet angående hur man använder en systemkamera igen.
Har även en liten Fuji Finepix F40fd fickkamera när de övriga inte får plats.

 
Barn.
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS