Annons
Användarnamn: brucker
Ålder: 83 år
Bor: Broakulla, Kalmar län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1952
Medlem sedan: 2010-12-24
Senast inloggad:

Sedan 11 -12-årsåldern har min stora hobby varit fotografering, och vid varje flyttning har jag ordnat till ett nytt mörkrum. Förutom bilder på familj och vänner till familjealbumen blev det en del landskaps- och naturbilder.

Började med en Zeiss Ikon Nettar, en bälgkamera med 6x6-format. Omkring 1955 lyckades jag införskaffa en Braun Paxette, en mätsökarkamera med format 24 x 36 mm och utbytesoptik. 1965 var det dags för en uppgradering till systemkameran Canon FX.
Tio år senare var det dags för en Canon EF, med mekaniska slutartider mellan 1 till 1 / 1000 sek. och B, och elektroniskt styrda låga hastigheter från 2 till 30 sek - den första och sista i sitt slag. Det är en kamera vars slutare fungerar även när batterierna tagit slut.

Med en Sony Cyber-shot med 3.3 megapixlar tog jag sommaren 2000 steget över till digitala bilder. Sedan dess står mitt mörkrum oanvänt. Numera använder jag digitala Canonkameror.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Blandat 2017
Vanligt
1 bilder
Blandat
Vanligt
6 bilder
Fotografik
Vanligt
3 bilder
Katter
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS