Annons
Användarnamn: gunau
Ålder: 66 år
Bor: Sävedalen, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1986
Medlem sedan: 2003-05-02
Senast inloggad:

Började fotografera 1986 i samband med resor och långfärdsegling. Med den nya digitala tekniken så har intresset vaknat igen. Mina favoritmotiv är nog i första hand fåglar men det blir lite landskap/natur och resebilder deremellan. Mitt största projekt just nu är att försöka tänka innan jag tar bilden, delvis för att inte bota eftertänksamhet med nya hårddiskar.
Mars 2011. Har just blivit invald i /N. ambitionen är att tydligöra mitt bildspråk och försöka ge det en egen liten profil. Vi får se om det lyckas....
januari 2014: Kenny Isaksson har fått mig att fastna på en plåt så det får bli profilbilden. Tack Kenny!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Vilda djur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det var nog när jag satt ensam på Rundebranten med våra två pojkar och det kom en havsörn seglande i ögonhöjd. Det var mäktigt på något vis.

Mitt sämsta fotominne:
Att bo i Göteborg och åka ut till kusten för att känna hur inspirationen försvinner när tunga regnmoln gör himmelen fullständigt jämngrå. Ibland hjälper det att stanna till långt efter mörkret men inte alltid....

Min största inspiration:
Att då och då kunna fånga ett ögonblick som fanns bara just då. Att titta på andras bilder, helst riktiga utskrifter. Att få diskutera med andra fotointresserade.

Jag fikar helst:
Vid havet eller i skogen.

I kameraväskan har jag alltid:
För mycket prylar. En liten ficklampa om jag är på makrohumör.

Drömbilden är:
En rovfågel som slår ett byte i fint kvälls eller morgonljus med en naturlig, lugn miljö i bakgrunden. Allt på ett kort så att säga.

 
Flygbilder Säve
Vanligt
0 bilder
Norska bilder
Vanligt
0 bilder
Vinterbilder
Vanligt
0 bilder
Blandat
Vanligt
10 bilder
Pariserminnen
Vanligt
0 bilder
Blandat ifrån resor
Vanligt
0 bilder
Ett vårtecken
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS