Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: wase
Ålder: 67 år
Bor: Västerhaninge, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1969
Medlem sedan: 2011-07-15
Senast inloggad:

Kameranörd som alltid har kameran med mig, vart än vägen leder mig. Tar bilder som oftast varje dag med olika motiv.

Har hållt på med fotografering sedan 1969 då jag fick en Zenith E i födelsedagspresent av en nära släkting och kan fortfarande inte ta en riktigt bra bild... ;) Sålde min första reportagebild till Huvudstadspress 1972. Tjänade otroliga 25:- per införd bild. Hade man tur så hamnade en bild i flera lokaltidningar och då kunde man få ihop en hundring! Snacka om glad när man kunde kuta iväg till musikaffären och köpa en ny LP. Efter gymnasiet började jag "jobba", istället för att fortsätta med fotograferandet som huvudsyssla.

Numera så blir det bilder vid promenader eller resor. Bilden "På väg till jobbet" i albumet "Allmänt" tog jag på morgonen på väg till arbetet. Såg helt plötsligt månen på den klarblå himlen så fram med kameran och "klick"!!

Mina favoritmotiv är naturen, landskap med dess skiftningar i färg och form. Nu på äldre dagar har jag märkt att jag fått en dragning åt vatten, i dess olika former. Nästan jämt när jag är ute och lufsar i skog och mark, så hamnar jag vid vatten, åar, vattenfall eller sjö.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Arkitektur, Digital efterbehandling, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Skogsbrand vid Lida friluftsgård 1972. Min första bild som jag fick såld till Huvudstadspress. Kamera var Zenith E.<p> <img src="http://anusf.anu.edu.au/~aab900/photography/cameras/zenit-e.jpg" width="250" height="182">

Mitt sämsta fotominne:
Solnedgång i Abdalajiz, norr om Malaga i Spanien. Stod och väntade i en timma på rätt tillfälle, då batterierna i kameran gav upp och jag hade ingen reserv... Kameran var en Olympus C-2100 som slukade ström i massor.<p> <img border="0" src="http://a.img-dpreview.com/reviews/olympusc2100uz/images/frontview.jpg" width="250" height="188">

Jag fikar helst:
Java<P><img border="0" src="http://cdn3.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2010/11/java-logo.jpg" width="250" height="153">

I kameraväskan har jag alltid:
Nyladdade batterier i massor!

Drömbilden är:
Att kunna ta en kvällsbild av Eyers Rock i Australien, tagen från min flygskärm... Tyvärr råder flygförbud vid Eyers Rock.

 
Allmänt
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS