Annons
Användarnamn: winkwinknudgenudge
Bor: Stockholms län
Började fotografera: 1980
Medlem sedan: 2011-09-03
Senast inloggad:

Snickare med förflutet som frilansfotograf. Har även jobbat både hel och deltid som labbråtta och i kamerabutik mellan 1989 och 2005. Har ägt och sålt ett hundratal kameror och objektiv genom åren. Har således levt analogt, överlevt transitionen till digitalt och plåtar idag egentligen alldeles för lite för att motivera dubbla utrustningar.

Har plåtat med Nikon (analogt), Leica M, Contax G, Contax och Leica R på småbildssidan, har plåtat med Mamiya 7, Hasselblad och Rollei på mellanformatsidan och Canon samt Sony på den digitala sidan. På den digitala sidan har jag mest jobbat med äldre manuella objektiv som jag konverterat.

Hade fram till nyligen en Sony A900 vilket var en mycket trevlig bekantskap, i mitt tycke en av de bästa digitala systemkameror som gjorts om man ser till helheten.

Bet ihop och klippte till på en Leica M9, vilket var en trevlig kamera. Dock kändes prislappen på tok för svettig för en fotograf som inte är yrkesverksam och som inte ens fotograferar regelbundet. Det är en kamera jag kan tänka mig att plocka upp begagnat om ett par år, när de dyker under 30K kronor. Men inte innan dess...

I dagsläget ligger jag lite lågt utrustningsmässigt och plåtar med en Ricoh GXR med ett antal moduler till den, bland annat M modulen så jag kan använda min mätsökaroptik, Leica M, Zeiss ZM och Voigtländer.

Ricoh's småkameror har jag haft sedan GR1s och v (analoga) och alltid varit helnöjd. Har idag en GRDII och en GRDIV, dock så har jag kommit fram till att jag använder min GXR för i princip allt, och har samma brännvidd som GRDIV på min GXR så GRDIV:an ska avyttras tillsammans med ett par M objektiv för att finansiera en ny skrivare, A3+ eller däromkring.

Vem är jag?


Mina intressen:
Svart-vitt, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Indien, Asien, Kanada.

Mitt sämsta fotominne:
När jag av misstag avbröt en kopiering till extern hårddisk och sedan slängde en mapp med 32GB resebilder från Kanada. Bilderna som var kvar på kortet formaterades då kameran skulle lånas ut en sväng. Det var just den resan där jag fått en nytändning och ansträngt mig. Suck.

Min största inspiration:
Alla bra bilder, oavsett vem som tagit dem.

Jag fikar helst:
Jo, jag fikar helst.

I kameraväskan har jag alltid:
ett lager damm på utsidan

Drömbilden är:
de flesta är tagna, men kanske en vandring i Patagonien...

ANNONS