Annons
Användarnamn: ackk
Bor: Leksand, Dalarnas län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2011
Medlem sedan: 2011-10-08
Senast inloggad:

Jag fick upp ögonen för fotografering december 2010. Köpte första systemkameran senare samma år. "Snöade in" totalt och läste allt jag kom över gällande fototeknik och prylar. Teknikintresset har jag sen tidigare och en nyfunnen hobby som foto lämnar stora hål i plånboken ;) Det jag fotar mest är natur och landskap. Det faller sig rätt så naturligt eftersom jag gärna går ut i skog och natur och då följer oftast kameran med. Ett annat intresse sen tidigare är Photoshop som är ett helt enastående program och passar bra att ha kunskaper i om man vill efterarbeta sina bilder som jag gärna gör. Det jag skulle vilja förbättra är porträtt och sportfotografering.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Svart-vitt, Mörkrum, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Porträtt, Utrustning, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Bästa fotominnet är från isen utanför Tällberg där solen höll på att bege sig ner bakom bergen i väst. Solen genomstrålade en stelfrusen ö ute på Siljan som blev motivet. Vacker sol, vacker himmel och ett vackert motiv! som hittat, men nackdelen var -22 grader och tumvantar. Så för att ställa in stativ, rätt inställningar och komponera var vantarna tvungna att tas av. Kände hur fingrar och tår förs till is där jag stod och skulle välja rätt inställningar. Fick ett par bra bilder, raffsa ihop grejerna och sprang tillbaks till bilen där det tog ca. 15 minuter att få tillbaks känseln i tårna. Ett härligt fotominne trotts kylan, men det är sådant man får stå ut med! :)

Mitt sämsta fotominne:
Sitter och funderar över om det sitter någon film i kameran. Utan att tänka öppnar jag luckan för att kolla... Det satt visst en rulle där. Idiot!

Min största inspiration:
Största inspirationen är alla bilder här på Fotosidan! Hjälper mig enormt mycket när jag har idétorka.

Jag fikar helst:
Småkakor och en kaffe!

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran?

Drömbilden är:
Norrsken är något som fascinerar mig väldigt mycket! Så min drömbild är den perfekta norrskensbilden.

 
Sommaren
Vanligt
4 bilder
Gata
Vanligt
0 bilder
Den mörka natten
Vanligt
0 bilder
Into the woods
Vanligt
0 bilder
Aurora Borealis
Vanligt
0 bilder
Sport
Vanligt
1 bilder
Natur
Vanligt
5 bilder
Blandat
Vanligt
0 bilder
Album1
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS