Annons
Användarnamn: JoakimOrtenholm
Ålder: 33 år
Bor: saltsjöbaden, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2012-01-21
Senast inloggad:

Amatör som fotograferat till och från sen 2007, inte riktigt satt mig in i att lära mig kameran och alla tips om att ta bra bilder. Men tänkte att jag skulle testa använda mig av denna sida för att utvecklas till en bättre fotograf.
Söker även en fotokompis/lärare för fotografering inom Stockholm, för det är så oerhört tråkigt att gå omkring själv och plåta.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Posering, Action / Äventyr, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag höll på att halvt fastna i någon typ av lera en sommar när jag vadade ut i en å med utrustningen. Allt gick piss, höll på att tappa kameran flera gånger. Men väl framme vid motivet så fick jag mina bilder och jag kan säga att dem bilderna är nog dem finaste bilder jag någonsin tagit.

Mitt sämsta fotominne:
Jag var i fjällen för att komma åt flugfiskare, vandrade omkring i skogar fulla med mugg för att följa strömmen och hitta den perfekta vyn med flugfiskaren. Och väl framme på plast så inser jag att mitt batteri till kameran är kvar i bilen. Efter 4 timmars vandring.

Min största inspiration:
Scott Kelbys böcker och Nick Brandts utställningar.

Jag fikar helst:
På ett mysigt stadscafé nära vatten.

I kameraväskan har jag alltid:
18-105mm objektiv, 70-300mm objektiv, 2x 16gb minneskort och polariodlins.

 
Utveckling med telezoom.
Vanligt
3 bilder
Start.
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS