Annons
Användarnamn: chi_sweden
Ålder: 75 år
Bor: Norsborg, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1959
Medlem sedan: 2012-04-02
Senast inloggad:

Mitt fotointresse väcktes i slutet av 50-talet, då jag fick en billig kamera att börja med.

1966 pluggade jag på Stockholms fotografiska skola,(Högbergssgatan i Sthlm) där Christer Strömholm var rektor. Jag hade mycket kunniga(idag välkända) lärare, som bl. Walter Hirsch, Sune Jonsson, Inge Roos, Lasse Swanberg mfl. Efter skolan gick jag som elev hos fotograf Rein Välme. Hos honom lärde jag mig hantverket, dvs framkallning och kopiering. Så småningom fick jag via Rein Välme och hans byrå uppdrag, att plåta själv bl.a för tidningen Vår Kyrka.Såg nyligen att tyvärr har fotografen Rein Välme avlidit den 10 jan 2011.


Jag började sen senare att freelanca åt Allers förlag, där jag bl.a illustrerade artiklar för tidningen Allers. Jag fick även jobb för tidningen Hennes. ( Under denna period skrev jag även "popartiklar" + fotade (pop)artister åt Saxons Veckotidning, jag gjorde skivomslag för Roger Wallis (Green Light Records som senare blev MNW) samt plåtade för Åke Gerhards skivbolag som sedermera köptes upp av Bengt Palmers (Olga). På Olga fanns bl.a Hep Stars, Claes Dieden, Eleanor Bodel. Övriga skivbolag jag plåtat för är Karusell, Swedisc, Mercury, Philips.

I början och i mitten av 70-talet jobbade jag som fotograf för Huvudstapress, Svenska Dagbladets förortstidningar. Så småningom tog mitt eget musicerandet över och jag bytte kameran mot gitarren och dundrade ut på turné och jag är fortfarande på turné, livets turné.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Macro, Reportage / Situation, Svart-vitt, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Finns många. Det senaste är nog från 1999 när jag bjöds in av TV3 för en inspelning med Linda Lampenius, som jag följt sedan 1997.

Mitt sämsta fotominne:
Finns många :-), tyvärr.

Min största inspiration:
Finns många bl.a Annie Leibovitz, Anders Petersén, för att nämna några.

 
gatubilder
Vanligt
6 bilder
Skottland 1968
Vanligt
0 bilder
Musiker
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
0 bilder
natur
Vanligt
2 bilder
Porträtt
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS