Annons
Användarnamn: monkeproggs
Ålder: 45 år
Bor: Västerbottens län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2012-07-01
Senast inloggad:

All-round-hobbyfotograf. Älskar djur och natur, men även macrofotografering och experimentellt arbete med foto. Bilder kan delas in i 2 kategorier för mig. Bilder som berättar något, som har en historia i sig. Eller mera abstrakta fotografier som fungerar mer som en bakgrund till betraktaren. De kanske inte har en "historia" lika klart men mera en känsla i sig.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Arkitektur, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Undervattensfotografi

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det är nog första gången jag testade mitt sigma 300mm och fotade en fullmåne och fick en så tydlig bild att jag kunde se kratrar och berg och dalar som jag inte kunde se med blotta ögat. En fröjd att komma så "nära".

Mitt sämsta fotominne:
Nog en "fotosafari" jag åkte på en kall vinter, gick omkring i flera timmar och försökte hitta motiv i en skog. och när jag tillslut hittade något jag ville fota så hade batteriet blivit så kallt att det nästan var strömlöst, fick ta några få bilder, och ingen blev bra. Men man lär sig av sina misstag.

Min största inspiration:
Naturen är min största inspiration, med sin mångfald, mystik, skönhet och fulhet.

Jag fikar helst:
Kaffe och smörgås med en god ost.

I kameraväskan har jag alltid:
mitt macro-hopkok av en macrotub och en gammal Makinon 28mm f2.8 med optionella Stepringar. Svår att fokusera med men man kan komma väldigt nära. typ 2mm från linsen. Svår att använda men när det lyckas blir det riktigt spännande.

Drömbilden är:
Att komma riktigt nära en örn i det fria. Eller fota Norrsken och meteorregn på samma gång.

 
Naturligtvis
Vanligt
5 bilder
Fåglar
Kollektion
5 bilder
 
 
ANNONS