Annons
Användarnamn: A.A.
Bor: Uddevalla, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2012
Medlem sedan: 2012-10-23
Senast inloggad: 2024-05-14 12:57

Intresset att fotografera har alltid legat mig varmt om hjärtat. Men det var först vintern 2012 som jag köpte min första systemkamera och först då jag har börjat tänka komposition, teknik och efterbehandling.
Nu efter ett par års fotografering börjar man hitta sina favoritområden, för stunden gillar jag stora ND-filter med långa slutartider och vad det gör med moln och vatten samt ljus i mörker som stjärnor eller biljus. Norrsken är något av det mest fascinerande jag sett men även andra sorters naturfenomen är väldigt intressant.
Jag tycker alla väder och årstider har något alldeles speciellt att erbjuda inom foto men oftast så är man mest aktiv när man är på någon resa och det vanligtvis under sommaren.
Bildbehandling är för mig väldigt viktigt, jag gillar bilder med mycket svärta och färg men försöker hålla mig inom smakfulla gränser.
Jag behandlar varje bild som ett eget litet konstverk och finns det någon tweak som kan höja bilden så gör jag det, jag klonar gärna för den goda konstens skull.
Ofta blir man förbluffad över hur långt man kan höja en bild med bildbehandling.

Min D810 är en fantastisk kamera, det sitter oftast 24-70mm/f2.8 på och är det objektivet som används mest.
Det finns otroligt mycket att lära och jag bläddrar med stor nyfikenhet nästan dagligen på den här fantastiska sidan.

Tack för att ni tog er tid till att läsa min presentation.

Titta gärna in på min websida https://fotografen.se/


/Artur

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur, Undervattensfotografi, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Mitt bästa fotominne:
När jag sitter i bilen och bläddrar igenom fotona som kameran tagit på autorepeat. En kväll när det var åskoväder och jag monterat upp kameran på stativ med autorepeat, själv satt jag i bilen livrädd och såg inte riktigt vad som hänt förräns jag senare bläddrade igenom bilderna. Resultatet blev http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3217054.htm?set=mp

Mitt sämsta fotominne:
17 mars 2015, årtiondets norrsken och mulet.

I kameraväskan har jag alltid:
D810+24-70mm,f2.8

 
Favoriter
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS