Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Fläsk-Tarzan
Ålder: 76 år
Bor: Löddeköpinge, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1972
Medlem sedan: 2003-08-09
Senast inloggad: 2024-02-03 10:42

Arbetade till vardags som produktutvecklare inom R&D medicinteknik (njursjukvård) på ett företag i Lund. Är pensionerad sedan 2012. Har frilansat en del och konsertbilder har det blivit i massor, samt bröllopsfoton.
Tog ganska mycket bilder på jobbet för vår informationsavdelning. Bilderna användes både på nätet och i företagets olika tidningar. Gick på Universitetets Kursverksamhet 1972 och fick min grund inom fotografin där. Har sedan dess inhämtat kunskap på egen hand i form av böcker, tidningar och egna erfarenheter. Man blir aldrig fullärd så inlärningen fortsätter i takt med tekniken och den egna bildmässiga utvecklingen.

Vem är jag?


Mina intressen:
Reportage / Situation

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Står i diket vid en spelning med Robert Wells. I mellansnacket tittar han på mig och säger i micken, du har plåtat en massa bilder på mig bara från denna sidan! Kan du inte ta några från den bästa sidan och pekade på andra kinden..he he. Hela publiken skrattade och jag med.

Mitt sämsta fotominne:
Jag skulle fotografera några porträtt på en familj år 1973 och jag ställde så klart blixten i taket och förlitade mig på de värden jag brukade använda för inställning. Alla bilderna skulle blivit jättefina om inte det varit för att taket var lackad brun panel. Nu blev alla bilderna oanvändbara på grund av kraftig underexponering och jag tog därför om bilderna med hänvisning att filmframkallaren var utgången trots den var nyinköpt. Inte ofta man tar till en nödlögn , men här var det inte mycket att välja på..he he!

Min största inspiration:
Andra fotogrefer som tagit bra bilder.

Jag fikar helst:
Med en kopp te och en fralla.

I kameraväskan har jag alltid:
Det som behövs.

Drömbilden är:
En bild som berör och väcker känslor även hos icke fotointresserade.

 
Gamla godingar
Vanligt
1 bilder
Konserter
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS