Annons
Användarnamn: Bild2
Ålder: 79 år
Bor: Sandviken, Gävleborgs län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1958
Medlem sedan: 2003-08-26
Senast inloggad:

Foto är en sjukdom som jag drog på mig som barn när min far överlämnade sin Agfa bälgkamera. Sedan dess har jag burit denna sjukdom. Jag fotograferar allt som går att fotografera fr närbilder till storslagna landskap, människor, gamla hus, jazzmusiker, djur ja listan kan göras lång. Jag är aktiv i Sandvikens Fotoklubb sedan 1960, har varit sekreterare i klubben sedan 29 år tillbaka och innan dess så var jag aktiv på andra styrelseposter. Leder studiecirklar i "mörkrumsteknik färg" och "sv/v" sedan 24 år. Nu har jag slutat att titta snett på den digitala fotosidan men riktigt övertygad är jag inte, därför så får min analoga utrustning hänga med ett tag till.
Profilfotot på mig har min son Fredrik tagit med sin Nikon Coolpix 2100, som jag får låna ibland.

Du som besöker min sida, titta på mina bilder och ge gärna en kommentar. I gengäld ska jag försöka att kommentera dina bilder.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Svart-vitt, Mörkrum, Sport / Motorsport, Arkitektur, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När en rallybil körde av vägen och slog runt och jag fick med allt från det att bilen lyfter från vägen och snurrar två varv och hamnar på taket inne i skogen, Förare och kartläsare som är mina kompisar klev ur oskadda, det är mitt bästa fotominne.

Mitt sämsta fotominne:
När jag skulle ta ett gruppfoto på en hel avdelning på en arbetsplats och ett porträtt på var och en. Det visar sig vid framkallning av filmen att den hade gått utav och endast en ruta var exponerad. Omfotografering med allt vad det innebär med spydiga kommentarer, inte roligt.

Min största inspiration:
Lugn och ro vid skog och sjö.

Jag fikar helst:
Kaffe, te, läsk och många mackor samt några ägg och frukter.

I kameraväskan har jag alltid:
Fotoutrustning och ett liggunderlägg, tändstickor, kniv och lite godis.

Drömbilden är:
Har ej tagit den, vet inte hur den ska se ut.

 
Ett dopp eller två
Utställning
0 bilder
Musiker Porträtt
Utställning
0 bilder
Teleborg slott, Växjö
Utställning
0 bilder
Danskens bostad.
Utställning
0 bilder
Rotfallet
Utställning
0 bilder
Blandade bilder
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS