Annons
Användarnamn: Jocke.F.
Ålder: 58 år
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2016-06-10
Senast inloggad: 2024-03-15 17:18

Chinon CM3, Olympus OM10, Olympus OM3, Olympus OM4Ti, Nikon F4s, Nikon F100, Nikon D700 är några av kamerahusen som funnits i utrustningen. Det var inte ens bajonett i början utan skruvfäste. Bälgar, ringblixtar, mellanringar. Första 20 åren hade jag enbart fasta brännvidder. Absolut ingen autofokus och enbart 36 bilder per rulle diafilm. Det lärde mig att sålla.

Mycket har hänt med åren. Första tio åren avskydde jag att ta porträtt, nu älskar jag det men mest på familj och barn. Gjorde mycket landskap förr och det är jag sugen på att ta upp igen. Att fotografera fåglar är ett nytt intresseområde som kommer att utforskas framöver.

Jag var nöjd med min D700 väldigt länge men lyftet då jag övergick till Z6 är mycket större än jag trodde. Det är inte bara upplösningen utan även färgbehandlingen som är på en helt annan nivå.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Barn, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Utrustning, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Fåglar
Vanligt
3 bilder
Landskap
Vanligt
13 bilder
Porträtt
Vanligt
3 bilder
Arkitektur
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS