Annons
Användarnamn: anneli_lundberg
Ålder: 66 år
Bor: Slottsbron, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Medlem sedan: 2001-10-29
Senast inloggad:

Har tecknat, målat och skulpterat i stort sett hela mitt liv. Bildkonst har alltid varit en viktig inspirationskälla och uttrycksform för mej.
Fotointresset kom i tidiga tonåren - i början av 70-talet, med mera seriös inrikting sedan -95 ungefär. Ser kameran och mörkrummet som ytterligare bildverktyg med specifika egenskaper, och vill gärna göra mer med kameran än att "bara" registrera. Funderar mycket på hur jag ska uttrycka stämningar, känslor och tankar i bild - och hur göra det så att det blir mitt eget och ändå på något sätt går fram till betraktaren?
Låter mej gärna inspireras av andra konstformer och musik.
Motivvalet är blandat, med en viss förkärlek för fasader, även ansikten - i betydelsen ytor/utsidor - och för vad de kan visa om det som finns innanför fönstren/ansiktet/kroppen.
Handkolorerar för nöjes skull och på beställning, och håller kurser i svartvitt foto. Provar gärna alternativa tekniker, som t.ex. polaroid- och emulsionstransfer. Är aktiv i Karlstads Nya Fotoklubb

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Svart-vitt, Mörkrum, Arkitektur, Porträtt

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag fotograferade en treåring som fick klä ut sej. Det blev snabbt en lek mellan oss, och hon föste ut sin mamma med orden "du kan gå!"

Mitt sämsta fotominne:
Under ett fotoprojekt på Gruvöns bruk i Grums var det nån som var så emot att bli fotograferad, så han hotade att köra över mej med trucken... han siktade rätt bra också...

Min största inspiration:
Min familj och mina vänner. Mina drömmar. Sally Manns bilder. Blues. Örjan Henrikssons ideer och klarsyn. Ivan Bilibins sagoillustrationer. Möten med fantastiska människor. Ett läckert fotopapper, fiber förstås, med precis rätt sidenglansig yta. Och de fräna dofterna från mörkrummet.

Jag fikar helst:
På en kopp te o en macka, med en bok i soffhörnet. Eller på en espresso o en bit riktigt mörk choklad tillsammans med en god vän. Saknar gamla sunkiga men kultiga Café Royal med bordsservering, väggfasta galonsoffor, golv i olika nivåer och mörka sammetstapeter.

I kameraväskan har jag alltid:
T-max 400, en tuschpenna, Bricanyl turbuhaler. Kameratyp varierar.

Drömbilden är:
ännu inte tagen.

 
Polaroidtransfer
Vanligt
0 bilder
Sinnen
Vanligt
0 bilder
Emulsionstransfer
Vanligt
0 bilder
Mera IR
Vanligt
0 bilder
abstrakt
Vanligt
0 bilder
Vargtimman
Vanligt
0 bilder
Dröm
Vanligt
0 bilder
IR natur och arkitektur
Vanligt
0 bilder
Människor
Vanligt
1 bilder
Gruvön
Vanligt
9 bilder
Se ljuset
Vanligt
0 bilder
Högtid
Vanligt
0 bilder
Aquarius
Vanligt
0 bilder
Helt och hållet Holga
Vanligt
0 bilder
Såsom i en spegel
Vanligt
0 bilder
It's my lens, baby
Vanligt
0 bilder
Lithprint
Vanligt
0 bilder
Lite färg
Vanligt
0 bilder
Handkolorerat
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
osorterade bilder
Vanligt
0 bilder
Den magiska jorden
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS