Annons
Användarnamn: buddy_poor
Bor: Umeå, Västerbottens län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2002
Medlem sedan: 2004-02-07
Senast inloggad:

Efter att väldigt länge varit sugen på att pröva fotografering med lite finare utrustning tog jag för sex år sedan det första steget och gjorde mig av med en del musikprylar som blivit liggande efter "musikfasen" och köpte min första systemkamera, en Nikon FE2. Därefter har jag hunnit med massor med prylar, från analogt till digital och tillbaks till analogt, analogt passar som det verkar mitt temperament bättre.

För några år sedan läste jag en tjugopoängskurs i estetik på konsthögskolan i Umeå. Intressant och spännande! Att jag kom att läsa estetik var mer eller mindre en slump då jag ville ha nått intressant att göra under tiden jag sökte efter lämplig ptp-tjänst. Att estetik är den gren inom filosofin som behandlar konsten hade jag då ingen aning om. Inte heller hade jag någon aning om att konst inte var konst före Kant, utan att det som vi idag betraktar som "konst" då bara var ett hantverk bland andra hantverk, exempelvis möbelsnickeri.

Hur som helst. Det var roligt att få utveckla mitt språk om konst och konstupplevelsen och samtidigt få möjlighet att fördjupa mig i nått så spännande som människans medfött djupa behov av att skapa, och då inte bara i betydelsen konstnärligt skapande.

 
En värld i punkter
Vanligt
2 bilder
Rom 2005
Vanligt
3 bilder
Silent Sun
Vanligt
0 bilder
Emrik
Vanligt
1 bilder
Lite av varje
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS