Annons
Användarnamn: vonD
Ålder: 59 år
Bor: Solna, Uppsala län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2004-06-12
Senast inloggad:

Nybliven (maj 2004) flygfotograf, utan fotoerfarenhet (tokigt, eller hur?). Än så länge litar jag på automatiken hos kameran (Minolta Dimage 7Hi), men vill lära mig inställningarna och möjligheterna för att kunna leverera bättre bilder både när det gäller komposition och ljussättning...

2007 var Minoltan borta, ersattes med en mindre/lättare Canon, men kör fortfarande flygfoto, dock masten blev lättare och ballongen blev mindre...

Kör fortfarande med automatik, blev inte mycket klokare när det gäller manuella inställningar. Men det är så, vissa lär sig aldrig:)

Uppdatering dec 07: Nu blev jag med Blogg: http://flygfoto.blogspot.com/

Uppdatering 2015
Oj, det var länge sedan, är inte flygfotograf längre :)

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Arkitektur, Digital efterbehandling

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det måste vara när jag hade fått uppdraget att fotografera objekt i Norrköping, Linköping och Mjölby, från luften. Ok, jag hyrde en helikopter som startade från Västerås i en kall januaridag. Eftersom helikoptern var en lite 4-sitsare utan möjlighet att väva ner fönstret fick vi landa utanför Norrköping på åkrarna och tog bort den vänstra bakdörren. Där satt jag, utan dörr, och säkerhetsbältet var fasttejpad för att inte skulle öppna sig av misstag. Jag fotade alla objekt i dessa städer på en timme nånting, och det var blåsigt och kallt, men ett oförglömligt minne. Piloten Jan-Olof var jätteduktig, jag hann aldrig bli rädd (jag r i övrigt höjdrädd). Sedan landade vi utanför Mjölby, skruvade fast bakdörren och flög tillbaka till Västerås.

Mitt sämsta fotominne:
...nästan ett år senare störtade piloten Jan-Olof med sin helikopter och dog söder om Västerås...

 
Mina bilder
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS